Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ρεκόρ ο αριθμός των αναπληρωτών φέτος σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδική μέριμνα και για τα εσπερινά σχολεία.

Θα σπάσει κάθε ρεκορ φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών. «Ξεπερνάμε τους 20.000» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ ίσως αγγίξει και τις 22.000. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει προσπάθειες για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς οι προσλήψεις μέσω αυτού είναι χρονοβόρες αφού θα πρέπει να καταρτιστούν τα προγράμματα και τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία ανά Περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η όλη διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο και όπως φαίνεται αναμένεται να εξασφαλίστουν τα χρήματα για 20.000 αναπληρωτές.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε χρήματα να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των καθηγητών. Αν με βάλετε να σας πω τι θα πω τι θα γίνει μετά από δυο χρόνια, δεν μπορώ να σας το πω. Αν είχαμε τη μεγάλη δυνατότητα και αν είχαμε ελεύθερες προσλήψεις στο δημόσιο, θα παίρναμε ό,τι θέλαμε. Αλλά τώρα που δεν έχουμε να τους πληρώσουμε, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να βρούμε πόρους. Το σχέδιό μας για την 11η Σεπτεμβρίου είναι δεδομένο και επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη μας ασχολούμαστε με αυτό, είμαστε δηλαδή μια σειρά από άνθρωποι εγώ, ο κ. Δερμεντζόπουλος. Είμαστε από πάνω για να είμαστε εντάξει στις 11 Σεπτεμβρίου Για τα βιβλία σας είπα δεν βλέπω πρόβλημα, αλλά για τους δασκάλους και τους καθηγητές πρέπει να είμαστε εκεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος προσελήφθησαν περίπου 14.500-15.000 αναπληρωτές και αν σε αυτούς αθροίσουμε τις περίπου 5.000 συνταξιοδοτήσεις του 2014 εξάγεται το συμπέρασμα ότι πράγματι τα κενά θα φθάσουν τα 20.000. Θυμίζουμε ότι και ο κ. Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα των κενών επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι τα 12.000 εξ αυτών είναι πάγια και οφείλονται στους περιορισμένους διορισμούς των τελευταίων ετών.

Αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των σχολείων των δυσπρόσιτων περιοχών για την οποία ο κ. Λοβέρδος δήλωσε «έχουμε μια διάταξη στη Βουλή την άλλη εβδομάδα, όπου όποιος θέλει να πάει εκεί, θα μοριοδοτηθεί με διπλάσια μόρια. Και για ένα χρόνο να πάει, θα μοριοδοτηθεί με διπλάσια μόρια. Μοριοδότηση γενναία ούτως ώστε ο άλλος να μην διστάζει να πάει εκεί». Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr για τους αναπληρωτές τα επιπρόσθετα μόρια δεν θα έχουν άμεσα αποτέλεσμα αν δεν υπάρξει ρύθμιση για το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών, οι οποίοι έπαψαν να τροφοδούνται με νέες προϋπηρεσίες από τις 30-6-2010.

Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχουν και καθηγητές και δάσκαλοι στα ακριτικά νησιά και ο ίδιος αναμένεται να τα επισκεφτεί στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ο κ.Λοβέρδος αναφέρθηκε και στα Εσπερινά Σχολεία δηλώνοντας χαρακτηριστικά «θα κοιτάξουμε εκεί που πονάμε, όχι εκεί που όλα είναι καλά και στη συνέχεια να παρακολουθήσουμε τα εσπερινά σχολεία τα οποία τα περιφρονούν πολλές φορές και εκεί δίνεται μάχη. Δίνεται μια κοινωνική μάχη εκεί, δινόταν πάντα.Θέλω επίσης να σκύψω στα προβλήματα των εσπερινών. Ξέρετε ποιος ήταν μαθητής εσπερινού σχολείου; Ο Απόστολος Κακλαμάνης. Και γι' αυτό και τα έχει προσέξει πολύ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.