Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Γυμναστείτε στη φύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάψτε περισσότερες θερμίδες.

Ο καιρός το επιτρέπει, το σώμα σας το ζητάει και η φύση το προσφέρει απλόχερα. Μεταφέρετε την προπόνησή σας έξω στη φύση λοιπόν και επωφεληθείτε. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, που σας ευνοούν να το κάνετε.

Αρχικά, η αλλαγή της ρουτίνας του γυμναστηρίου, ο κόσμος που κυκλοφορεί έξω και τα διάφορα πάρκα, γήπεδα, κολυμβητήρια και ειδικά η θάλασσα βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμηση της πλήξης, που ενδεχομένως αισθάνεστε όταν ασκείστε. Μάλιστα, εάν επιλέξετε ένα πάρκο για να τα τρέξετε για παράδειγμα, θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα περάσει η ώρα. Οι ειδικοί εξάλλου αναφέρουν ότι η προπόνηση σε εξωτερικό χώρο μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί σε χρόνο χωρίς να το αντιληφθείτε, δεδομένου ότι ξεφεύγετε από τις πολύ συγκεκριμένες ασκήσεις ενός κλειστού χώρου.

Ακόμη, καίτε περισσότερες θερμίδες. Είναι πολύ εύκολο να εγκαταλείψετε το γυμναστήριο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το σώμα σας ξέρει ακριβώς τι να περιμένει από τα μηχανήματα γυμναστικής, όπως ο διάδρομος, το ελλειπτικό και το στατικό ποδήλατο. Ο αέρας, ο θερμότερος καιρός και διάφοροι άλλοι εξωγενείς παράγοντες μάλιστα, βοηθούν το σώμα να καταναλώσει ακόμα και 7% με 9% περισσότερες θερμίδες από ότι θα έκαιγε με τις συμβατικές ασκήσεις του γυμναστηρίου.

Εξοικονομείτε χρήματα. Μπορεί οι συνδρομές στα διάφορα γυμναστήρια να είναι συμφέρουσες αλλά σίγουρα δεν είναι φτηνές. Η φύση ακόμα και στην πόλη, σε ειδικούς χώρους, όπως ανοιχτά γήπεδα, πάρκα ή στο δρόμο δεν απαιτεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ για να μπορέσετε να κάνετε τη γυμναστική σας, όπως, όποτε και με όποιον θέλετε.

Η φύση προσφέρει ευτυχία. Η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους είναι σαν παιχνίδι. Αναπνέετε καθαρό αέρα, σε αντίθεση με τον «ανακυκλωμένο» μέσα σε ένα γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ευφορία, η οποία προέρχεται από την απελευθέρωση ενδοκρινών του σώματος.

Το θέμα λοιπόν αφορά περισσότερο το μυαλό παρά τους μύες. Μπορεί οι μύες δηλαδή να χρησιμοποιούνται το ίδιο σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, αλλά το μυαλό στη φύση απελευθερώνεται, προκαλώντας τους να εργαστούν σκληρότερα. Η άσκηση έξω δημιουργεί επίσης μεγαλύτερο αίσθημα αναζωογόνησης, ενέργειας και θετικής σκέψης γιατί είμαστε οι ίδιοι εμείς μέρος της φύσης.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.