Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ: 50.000 λουκέτα σε τρία χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καμένη γη άφησε πίσω του το στη βόρεια Ελλάδα το Μνημόνιο. Η εικόνα στο τοπικό επιχειρείν είναι αποκαρδιωτική καθώς, σύμφωνα με στοιχεία όλων των επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, 49.659 επιχειρήσεις στην περιοχή έβαλαν λουκέτο την τριετία 2011-2013.

Οι διαγραφές από τα επιμελητηριακά μητρώα σοκάρουν. Κυρίως, αν ληφθεί υπόψη, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των Προέδρων των 19 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είχαν μια παραγωγική ιστορία 10-15 ετών και απασχολούσαν από πέντε έως και 50 υπαλλήλους, καθιστώντας την αιμορραγία στο μέτωπο της απασχόλησης τεράστια.

Τι κι αν στο ίδιο διάστημα ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους 35.456 επιχειρήσεις. Οι περισσότερες απασχολούν έναν ή δύο υπαλλήλους και είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Η επιχειρηματικότητα έφτασε στο μηδέν. Είμαστε εξαθλιωμένοι» σημείωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, οικοδεσπότης της σύσκεψης, στην οποία βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σε πρώτο πλάνο στη σύσκεψη βρέθηκαν η υπερφορολόγηση, τα «κόκκινα» δάνεια και η έλλειψη ρευστότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.