Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Προσωρινή αναστολή χορήγησης φορολογικών πιστοποιητικών μέσω TAXISnet

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτία η παραίτηση Θεοχάρη.

Προσωρινή αναστολή των χορηγήσεων ορισμένων πιστοποιητικών μέσω του συστήματος TAXISnet φέρνει η παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Πρόκειται για πιστοποιητικά που πρέπει να φέρουν μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του γενικού γραμματέα.

Έτσι, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, «αναστέλλεται έως την Τρίτη η χορήγηση πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010-2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012-2014».

Επιπλέον, «για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη, 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.