Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Οι... άυπνοι δεν τα πηγαίνουν καλά με την άσκηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυσκολεύονται να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

Όσοι κοιμούνται αργά και αργούν να ξυπνήσουν το πρωί είναι πολύ πιθανό να… μην τα πηγαίνουν και πολύ καλά με τα προγράμματα γυμναστικής.

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξενύχτηδες είναι γενικότερα πιο καθιστικοί τύποι και δυσκολεύονται περισσότερο να τηρήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης.

«Βρήκαμε ότι ακόμη και ανάμεσα στους υγιείς και δραστήριους, η ώρα του ύπνου και η κιρκαδική προτίμηση, σχετίζονται με τα ενεργητικά πρότυπα και τη συμπεριφορά απέναντι στη σωματική άσκηση» ανέφερε στη MailOnline η επικεφαλής της έρευνας και αναπληρώτρια καθηγήτρια νευρολογίας του πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο, Kelly Glazer Baron.

«Όσοι κοιμούνται αργά και γενικότερα θεωρούν τον εαυτό τους νυχτερινό τύπο, ανέφεραν ότι κάθονται περισσότερο –ειδικά τα σαββατοκύριακα- και πως δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για να γυμναστούν» πρόσθεσε η ίδια.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 123 υγιείς ενήλικες με μέσο όρο ύπνου 6,5 ώρες, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Sleep και παρουσιάστηκαν στο 28ο ετήσιο συνέδριο Associated Professional Sleep Societies LLC που πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.