Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Το πρωινό βοηθά στο αδυνάτισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι τρώνε πρωινό καίνε πιο πολλές θερμίδες.

Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να τρώνε πρωινό όταν ξυπνάνε καίνε περισσότερες θερμίδες και μπορούν να ρυθμίσουν καλύτερα το σάκχαρο στο αίμα του, σε σχέση με αυτούς που δε βάζουν μπουκιά στο στόμα τους το πρωί.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Bath μελέτησαν τις επιπτώσεις που είχε το ισορροπημένο πρωινό σε σχέση με την «πρωινή νηστεία» στα επίπεδα ισορροπίας της ενέργειας του οργανισμού.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 60 ετών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για διάστημα έξι εβδομάδων.

Η ομάδα της «νηστείας» δεν προσελάμβανε καθόλου θερμίδες μέχρι τις 12 κάθε ημέρα, ενώ η ομάδα του «πρωινού» κατανάλωνε 700 θερμίδες πριν τις 11 το πρωί (350 με ενδιάμεσο 2 ώρες περπάτημα).

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν πρωινό και συμμετείχαν σε ενεργητικές δραστηριότητες αμέσως μετά «έκαιγαν» περισσότερες θερμίδες (περίπου 442), ενώ όσο περνούσε η μέρα διατηρούσαν σε πιο ισορροπημένα επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

«Το κυρίως συμπέρασμα της μελέτης μας είναι ότι όσοι τρώνε πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τσιμπολογούν πολύ μετά, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι είναι πιο δραστήριοι μετά την κατανάλωση πρωινού, με αποτέλεσμα να καίνε θερμίδες» ανέφερε ο Dr James Betts στη MailOnline.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.