Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Μετανάστης ο ένας στους τρεις Αμερικανούς με Νόμπελ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών στους οποίους έχει απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ, ιδίως αυτά της χημείας, της ιατρικής και της φυσικής, είναι μετανάστες, αναφέρει μια νέα έκθεση.

Η έρευνα που έγινε από το Εθνικό Ίδρυμα για την Αμερικανική Πολιτική, μια συντηρητική ερευνητική ομάδα, δείχνει ότι από το 2000, οι μετανάστες στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ στη χημεία, την ιατρική και τη φυσική ανήλθαν σε 24 από τους συνολικά 68 αμερικανούς βραβευθέντες σε αυτούς τους τρεις επιστημονικούς κλάδους.

Πριν από το 1960, μόλις ένας μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε λάβει το βραβείο Νόμπελ στη χημεία, εννέα στον κλάδο της ιατρικής, και 15 στη φυσική. Από το 1960 και μετά πάντως ο αριθμός αυτός αυξήθηκε εκθετικά, καθώς 23 μετανάστες έχουν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ στη χημεία, 28 στον τομέα της ιατρικής, και 21 στη φυσική, ανέφερε η σχετική έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος για την Αμερικανική Πολιτική.

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι η έρευνα αυτή θα δείξει τη συνεισφορά των μεταναστών σε σημαντικούς τομείς και θα ενισχύσει τις πιθανότητες να περάσει η μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση, η νομοθεσία για την οποία έχει αποτελματωθεί στο Κογκρέσο.

Ενώ η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση το περασμένο έτος, το μέτρο έχει σταματήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το τι πρέπει να κάνουν για τα περισσότερα από τα 11 εκατομμύρια παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ. Πολλοί από τους Ρεπουμπλικάνους θέλουν να περιμένουν την έκβαση των ενδιάμεσων εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου πριν από την επανεξέταση του μεταναστευτικού ζητήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.