Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ετοιμάζει η εταιρεία και πως θα γίνεται ο γονικός έλεγχος.

Έκανε θραύση όταν πρωτοκυκλοφόρησε και επειδή πλέον οι χρήστες δεν αυξάνονται με τους αναμενόμενους -για τους ιθύνοντες- ρυθμούς, αποφασίστηκε να απευθυνθούν και στο… νεότερο κοινό, αλλά και να το προφυλάξουν. Το Facebook -περί ου ο λόγος- θα αρχίσει να λειτουργεί και για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Αυτό είναι το σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι άνθρωποι της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Guardian έχουν σχεδιάσει ένα σύστημα το οποίο θα επιτρέπει σε παιδιά του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ να δημιουργήσουν προφίλ στο Facebook και παράλληλα να επιτηρούνται από τους γονείς τους. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι ιθύνοντες του Facebook γνωρίζουν ότι όλα πρέπει να γίνουν σωστά, καθώς ήδη παιδιά μικρότερα των 13 ετών χρησιμοποιούν την εφαρμογή κρυφά από την οικογένεια τους και οι ίδιοι δε μπορούν να επιβεβαιώσουν αν οι ηλικίες που δηλώνουν είναι πραγματικές.

Άλλωστε, οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν τι εστί social media και δη facebook και επιθυμούν και οι ίδιοι να μπορούν τα παιδιά τους να κάνουν ασφαλή χρήση. «Συζητήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και με εταιρείες για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε τους γονείς να διαφυλάξουν την ασφάλεια των παιδιών τους στο διαδίκτυο», τονίζει εκπρόσωπος του Facebook.

Η ζήτηση από τα παιδιά είναι μεγάλη, αλλά επειδή εξίσου μεγάλοι είναι και οι κίνδυνοι για τα παιδιά, το σχέδιο αυτό επεξεργάζεται εδώ και χρόνια και μόλις πριν μία διετία κατατέθηκε στο αμερικάνικο γραφείο καταχώρησης πατέντας για να πάρει έγκριση , σύμφωνα με την εφημερίδα.

Βάσει του σχεδίου αυτού λοιπόν, οι γονείς θα μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των λογαριασμών των παιδιών τους. Ο εκάστοτε γονιός θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του και ακολούθως τη σχέση του με το παιδί (για να σιγουρέψει ότι όντως είναι ο γονέας του παιδιού) και στη συνέχεια θα μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό για το παιδί του.

Ο λογαριασμός αυτός θα δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και υπηρεσίες, θα μπορούν να ελέγχουν τα αιτήματα φιλίας του παιδικού λογαριασμού, εφαρμογές τρίτων που έρχονται μέσω Facebook και παιχνίδια όπως Farmville και Candy Crush.

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των παιδικών λογαριασμών οι κανονισμοί θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και σχεδόν κάθε τι που θα θέλει να κάνει το παιδί θα απαιτείται έγκριση από τον γονέα. Παράλληλα, θα «επιβλέπονται» από δύο επιτροπές ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.