Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναβάλλεται η δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ για Ελλάδα.

Μετατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα. Αν και η έκθεση θα δινόταν σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα τελικά θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, παρά τη μετάθεση της δημοσιοποίησης της έκθεσης σήμερα αναμένονται επίσημες δηλώσεις για το ελληνικό πρόγραμμα από στελέχη του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα του δημοσιονομικού κενού η έκθεση του ΔΝΤ υιοθετεί τους στόχους του νέου Μεσοπρόθεσμου 2015-2018 και προβλέπει δημοσιονομικό κενό 900 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,8 δισ. ευρώ σωρευτικά έως το 2016. Το Ταμείο τοποθετεί στα 13 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος έως το 2017.

Το νέο Μνημόνιο προβλέπει αλλαγές στη δομή των μισθών στον δημόσιο τομέα και σύνδεσή τους με απόδοση του προσωπικού, πρόσθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1%, μεταρρύθμιση του συστήματος επιστροφών ΦΠΑ , κατάργηση των άδικων εξαιρέσεων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αλλά και ρήτρα «υπεραπόδοσης» , η οποία προβλέπει πως όταν τα έσοδα ξεπερνούν τους στόχους θα δύναται η κυβέρνηση να μειώνει φορολογικούς συντελεστές.

Στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων το νέο Μνημόνιο προβλέπει την επανεξέταση του καθεστώτος για τις ομαδικές απολύσεις και την εναρμονιή του με τις καλύτερες πρακτικές στην Ε.Ε. έως τα τέλη Οκτωβρίου, την ενίσχυση του πλαισίου για τη ρύθμιση δανείων και τους φερέγγυους δανειολήπτες, την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στη βάση των αναλογιστικών μελετών που θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο , τη νομοθέτηση των νέων προτάσεων του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό στο χονδρικό εμπόριο, στις τηλεπικοινωνίες και στις κατασκευές, αλλά και τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των επενδύσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.