Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η απάντηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με ανακοίνωση που έστειλε στο enikos.gr, απαντά στο δημοσίευμα που αφορά στην Εστία του ΕΙΠ στη Σόφια και το οποίο αναδημοσιεύσαμε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού αναφέρει τα εξής:

1. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διατηρεί τα Παραρτήματα και τις Εστίες του παντού και όχι μόνο δεν κλείνει κανένα, αλλά τα αναβαθμίζει, παρά το νοικοκύρεμα και τον οικονομικό εξορθολογισμό που ακολουθεί η νέα διοίκηση του Ιδρύματος ως αναγκαία προϋπόθεση βιωσιμότητας. Ταυτόχρονα, με τη συμβολή παραγόντων της ομογένειας αλλά και με συνέργιες ελληνικών και ξένων Ιδρυμάτων ανοίγουν Παραρτήματα στη Λευκωσία, την Μόσχα και το Πεκίνο.

2. Σε ότι αφορά την Εστία της Σόφιας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετίζεται με τον Διευθυντή της Εστίας του Ε.Ι.Π. και μόνον, κ. Δημήτριο Ρούμπο, ο οποίος φερόμενος αντιδεοντολογικά αρνήθηκε την περικοπή των μηνιαίων αποδοχών ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2012 υπό την διοίκηση του τότε Προέδρου του Ε.Ι.Π., Καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη και διεκδικεί κατά τρόπο απαράδεκτο μάλιστα αναδρομικές καταβολές 3.000 ευρώ μηνιαίως από την σημερινή διοίκηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Το Ε.Ι.Π. δήλωσε στο κ. Ρούμπο επανειλημμένως ότι είναι πρόθυμο να τακτοποιήσει τις μηνιαίες αποδοχές του αναδρομικά σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. του 2012 περί μειώσεων μηνιαίων αποδοχών εις το ύψος των 1.500 ευρώ.

3. Σημειώνουμε ότι σε όλα τα Παραρτήματα του Ε.Ι.Π. οι αποδοχές των επικεφαλής Παραρτημάτων και Εστιών μειώθηκαν κατά 60% και πλέον. Δεν αναφερόμεθα σε εκείνους και είναι προς τιμήν τους που αποδέχθηκαν να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους, όπως οι περιπτώσεις της κας Ελένης Βαροπούλου στο Βερολίνο, της κας Κλαίρης Αγγελίδου στην Λευκωσία, αλλά και των Νίκου Τσιτσιμελή στο Βελιγράδι, Κωνσταντίνου Γιακουμή στα Τίρανα και Claudiu Laudat στο Βουκουρέστι.

4. Το Ίδρυμα έχει τακτοποιήσει ήδη τις οφειλές του Παραρτήματος στη Σόφια και η μόνη εκκρεμότητα που υφίσταται είναι με το κο Δημήτριο Ρούμπο, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και το Ίδρυμα, συμβιβαζόμενος με την πραγματικότητα και τις δυνατότητές μας, αλλά αντιθέτως συκοφαντεί το Ίδρυμα και την χώρα απαιτώντας αναδρομικά και επί τριετία (2012, 2013, 2014) το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως. Αυτή η απαίτηση του είναι όχι μόνο ηθικώς ανεπίτρεπτη, αλλά και νομικώς αστήριχτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.