Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ασθενής τραγουδούσε κατά τη διάρκεια χειρουργείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο γιατρός τής το πρότεινε για να μην χάσει τη φωνή της.

Η επαγγελματίας τραγουδίστρια, Alama Kante, τραγουδούσε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υπεβλήθη για την αφαίρεση ενός όγκου από το λαιμό της, έτσι ώστε οι χειρουργοί να μην προκαλέσουν βλάβη στις φωνητικές της χορδές.

Η τραγουδίστρια, που κατάγεται από τη Γουινέα αλλά μένει στη Γαλλία, υπεβλήθη σε τοπική αναισθησία και ύπνωση προκειμένου να αντέξει τον πόνο της εγχείρησης που σύμφωνα με τους γιατρούς είναι αφόρητος.

Η Kante φοβόταν πως θα έχανε τη φωνή της μετά την επέμβαση γι’ αυτό και ο γιατρός τής πρότεινε να τραγουδάει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα κρέμονταν σε μία κλωστή και μία λάθος κίνηση θα μπορούσε να καταστρέψει την φωνή της τραγουδίστριας.

Ο καθηγητής Giles Dhonneur, επικεφαλής του τμήματος αναισθησιολογίας και του τμήματος εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Henri Mondor, έκανε την επέμβαση τον Απρίλιο, αλλά το σαββατοκύραικο έδωσε μια συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο η Kante τραγουδούσε, ενώ την χειρουργούσε.

Όπως ανέφερε ο γιατρός της, η τραγουδίστρια είχε έναν όγκο στον παραθυρεοειδή αδένα, η αφαίρεση του οποίου είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Επειδή όμως, η Kante τραγουδούσε την ώρα της επέμβασης ο γιατρός γνώριζε ότι όλα πήγαιναν καλά.

Ο καθηγητής Dhonneur είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που ένας όγκος αφαιρέθηκε με τη χρήση αυτή της τεχνικής, δεδομένου ότι η επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται κάνοντας στον ασθενή ολική νάρκωση. «Ο πόνος μιας τέτοιας εγχείρησης δεν αντέχεται, εάν ο ασθενής είναι ξύπνιος. Η ύπνωση είναι η μόνη λύση», ανέφερε ο γιατρός στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα με τους Times, η τραγουδίστρια Kante έχει αναρρώσει πλήρως και μάλιστα ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, όπου αποκάλυψε ότι την είχαν ρωτήσει πριν την επέμβαση αν ήθελε να «ταξιδέψει».

«Άφησα τον εαυτό μου να ταξιδέψει. Δεν βρισκόμουν μέσα στο χειρουργείο, ήμουν μακριά… στη Σενεγάλη», είπε.

Ο Dhonneur είπε ότι η τραγουδίστρια σταμάτησε να τραγουδάει στο τέλος της εγχείρησης και όλοι κρατούσαν την αναπνοή τους μέχρι που, προς μεγάλη τους ανακούφιση, ξαναμίλησε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.