Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Καταδικάστηκε για το μαχαίρωμα του συντρόφου της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε πρωτόδικα η 32χρονη από τα Ζαρουχλέικα της Πάτρας για το μαχαίρωμα του 69χρονου, με τον οποίο συζούσε τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, με την 32χρονη να κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Συγκλονιστική, ωστόσο, είναι η περιγραφή της πράξης της 32χρονης, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και, όπως κατατέθηκε χθες στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 32χρονη είχε παντρευτεί έναν άλλο άντρα, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί. Ωστόσο, η γυναίκα εγκατέλειψε το παιδί και το σύζυγό της.

Περιήλθε σε άσχημη οικονομική κατάσταση και το 2011 σύνηψε ερωτικό δεσμό με τον κατά 37 χρόνια μεγαλύτερό της άντρα.

Ο 69χρονος έμενε μαζί με την 32χρονη. Το βράδυ της 7/9/2013, έπεσαν, για να κοιμηθούν. Περί τις 5.00 τα ξημερώματα, ο 69χρονος σηκώθηκε, για να πιει νερό και τότε η 32χρονη τον ακολούθησε, άρπαξε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 21 εκ. με λάμα 11 εκ. και τον μαχαίρωσε στο θώρακα, στο ύψος του στέρνου.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος και άρχισε να εκλιπαρεί για βοήθεια, ενώ, από την πλευρά της, η 32χρονη δεν έδωσε σημασία στις εκκλήσεις του 69χρονου και προσπάθησε να φύγει, χωρίς, όμως, να το κατορθώσει, γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Από άλλη πόρτα βγήκε στην ταράτσα, αλλά ούτε από εκεί υπήρχε τρόπος διαφυγής.

Τελικά, άφησε το μαχαίρι στην ταράτσα, ξαναμπήκε στο σπίτι και είπε στον 69χρονο ότι θα τον μετέφερε στο νοσοκομείο υπό τον όρο να μην την καταδώσει στην αστυνομία, αλλά να πει ότι τους επιτέθηκαν δύο αλλοδαποί.

Πράγματι, τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αφού στο μεταξύ είχε μαζέψει τα ματωμένα αντικείμενα και είχε καθαρίσει το δάπεδο από τα αίματα.

Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην εντατική του Ρίου, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Μόλις εισήλθε στην εντατική, ο 69χρονος ανέφερε τα πραγματικά περιστατικά στους γιατρούς, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και, τελικά, συνελήφθη η γυναίκα.

Στην αρχή, αρνείτο την πράξη της, αλλά χθες, στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να τον μαχαιρώσει, επειδή ήθελε να χωρίσουν κι αυτός δεν την άφηνε. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι τη συγκεκριμένη νύχτα ο 69χρονος της ζήτησε να κάνουν σεξ παρά φύσιν κι εκείνη το αρνήθηκε, για να επακολουθήσουν τα όσα ακολούθησαν.

Το δικαστήριο, μετά την πρόταση του Εισαγγελέα, την έκρινε ένοχη κατά το κατηγορητήριο και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την απόπειρα από ένα έτος για την οπλοφορία και οπλοχρησία (κατά συγχώνευση ένα έτος και για τις δύο πράξεις) χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και 5ετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.

Επειδή δεν είχε συνήγορο, της όρισε το δικαστήριο. Μετά την απόφαση, άσκησε έφεση, η οποία δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη ως προς την έκτιση της ποινής. Του δικαστηρίου προήδρευσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Νασιάκου, ενώ την εισαγγελική έδρα κατείχε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παν. Μεϊδάνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.