Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τρία μερόνυχτα σε κελί λόγω γραφειοκρατίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περιπέτεια μιας νεαρής κοπέλας από την Αλβανία.

Στο κρατητήριο ως παράνομη αλλοδαπή βρέθηκε μια νεαρή κοπέλα από την Αλβανία, που ζει από δύο ετών στην Ελλάδα, επειδή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «αμέλησε» να της χορηγήσει το έγγραφο που αποδείκνυε τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η νεαρή κοπέλα εξηγεί την ιστορία της: Την Παρασκευή 9 Μαΐου, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας για να βγάλει εξουσιοδότηση στον πατέρα της προκειμένου να παραλάβει την άδειά της στις 19 του ίδιου μήνα, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Όταν η αξιωματικός υπηρεσίας της ζήτησε τα χαρτιά της, η νεαρή Στέλλα της έδωσε το διαβατήριό της και μια φωτοτυπία που της είχαν δώσει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως προσωρινό χαρτί, μέχρι την ανανέωση της άδειας παραμονής της.

Σημειώνεται πως η κοπέλα είχε κάνει πριν από λίγο καιρό αίτηση ανανέωσης της άδειας παραμονής της στην Περιφέρεια, η οποία της έδωσε ένα έγγραφο χωρίς επίσημη σφραγίδα ή υπογραφή, που έλεγε ότι έχει καταθέσει τα χαρτιά τη και περιμένει την έκδοση της άδειας, καθώς και ένα παραπεμπτικό έγγραφο για το σε ποιο γραφείο και ποια ημερομηνία πρέπει να μεταβεί για να την παραλάβει.

Όταν λοιπόν η αξιωματικός υπηρεσίας της ζήτησε τη βεβαίωση που αποδεικνύει τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα, η νεαρή κοπέλα είχε μόνο τη φωτοτυπία της Περιφέρειας. Το εν λόγω έγγραφο δεν κάλυπτε την αστυνομία, με αποτέλεσμα η Στέλλα να μεταφερθεί στο τμήμα δίωξης λαθρομετανάστευσης Θέρμης στη Νέα Ραιδεστό, όπου κρατήθηκε από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Ακολούθως, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο τμήμα δίωξης λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης για γυναίκες, στο Κορδελιό.

Η Στέλλα έμεινε στο τμήμα Κορδελιού τρεις μέρες και αφέθηκε τελικά ελεύθερη αφού υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Περιφέρειας και του αστυνομικού τμήματος…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.