Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Υποθαλάσσιος ημιμαραθώνιος για τα 20 χρόνια της σήραγγας της Μάγχης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πενήντα περίπου εργαζόμενοι στο Eurotunnel από τη Γαλλία και τη Βρετανία γιόρτασαν σήμερα τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της σήραγγας της Μάγχης και συμμετείχαν σε έναν ημιμαραθώνιο σε βάθος 100 μέτρων κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά στην υποθαλάσσια σήραγγα που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, 52 δρομείς, περιλαμβανομένων 35 Γάλλων και 17 Βρετανών εργαζομένων, έτρεξαν μέσα στο τμήμα της σήραγγας που χρησιμοποιείται για τα έργα συντήρησης.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν μεταξύ τους στη «μέση» της σήραγγας μήκους 50 χιλιομέτρων και έπειτα κάθε ομάδα πήρε το δρόμο της επιστροφής: οι Βρετανοί με προορισμό το Φόλκεστοουν και οι Γάλλοι το Κοκέλ.

Περίπου 30 υπάλληλοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους Γάλλους δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν 27,5 χιλιόμετρα, 25 εκ των οποίων μέσα στο τούνελ. Όλη την ημέρα, οι εργαζόμενοι είχαν επίσης προσκληθεί να τρέξουν ένα ή περισσότερους γύρους σε μια ειδική διαδρομή ενός χιλιομέτρου, τον «αγώνα αλληλεγγύης», μια συμβολική ενέργεια για να συγκεντρώσουν χρήματα που θα δοθούν ως δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό.

«Αυτή ίσως είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που θα τρέξω στη σήραγγα της Μάγχης, είναι τέλεια. Είμαστε μια ομάδα, διότι το να τρέξω ολομόναχος στο τούνελ, όχι» (δεν θα το κάνω), δήλωσε ο Τόνι, που συμμετείχε στον αγώνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.