Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση Σιμόπουλου «να αφήσουν έξω από αντιπαραθέσεις το μετρό Θεσσαλονίκης».

Για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας και τις εξελίξεις αναφορικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, η οποία είναι «ώριμη μελετητικά» και σε πρώτη φάση, θα ξεκινάει από το Γαλάτσι και μέσα από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα Δικαστήρια και τα Εξάρχεια, θα καταλήγει στον Ευαγγελισμό. Στη συνέχεια θα επεκταθεί μέσω Αμαρουσίου προς την εθνική οδό και υπάρχει διακλάδωση η οποία θα πηγαίνει προς το ανατολικό τμήμα, προς την Καισαριανή. Η γραμμή αυτή, είπε, «θα εξυπηρετεί πολλές περιοχές με έντονο το λαϊκό στοιχείο, όπως κάνουμε ήδη, άλλωστε, με τη γραμμή προς Πειραιά».

Αναφερόμενος στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο γγ Δημοσίων Έργων είπε ότι «τις επόμενες ημέρες ο "μετροπόντικας" θα αρχίσει να αποσυναρμολογείται και από την Ανάληψη θα πάει στη Νέα Ελβετία και θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία».

Ανέφερε επίσης ότι «οι διαφορές πάνω στη σύμβαση που είχε το δημόσιο με την ανάδοχο εταιρία έχουν οδηγηθεί στη διαιτησία και, σταδιακά από το φθινόπωρο, θα αρχίσουν να επιλύονται». Κάλεσε δε, «όλους όσους έχουν υπεύθυνη θέση στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού και έχουν σκοπό και θέλουν να τελειώσει το μετρό» να «το αφήσουν έξω από αντιπαραθέσεις, τοπικές και να συμβάλουν και αυτοί να βρεθεί λύση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.