Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ιατρικό θαύμα έσωσε Ελληνόπουλο στην Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς σώθηκε από το υγρό στον πνεύμονά του.

Χάρη σε ιατρικό θαύμα βρίσκεται στη ζωή νεογέννητο Ελληνόπουλο της Μελβούρνης. Λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, το μωρό, που έφερε στον κόσμο η ομογενής Μαρία Θεοδώρου, αρρώστησε σοβαρά και οι γονείς του ήταν έτοιμοι να φέρουν τον παπά να το βαφτίσει.

Υγρό που είχε εισχωρήσει στους πνεύμονές του, κατά τη διάρκεια του τοκετού, εμπόδιζε το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου να κυκλοφορήσει στον οργανισμό του.

Όταν όλες οι ελπίδες είχαν χαθεί, ο καθηγητής του Monash Children's Hospital Arvind Sehgal, θυμήθηκε ένα φάρμακο που χρησιμοποιούσε στις ίδιες περιπτώσεις, όπως αυτή του νηπίου όταν εργαζόταν στον Καναδά.

Μετά από συνεννοήσεις με τους συναδέλφους του στο εξωτερικό, ο καθηγητής Sehgal, χρησιμοποίησε την ορμόνη Vasopressin, προκειμένου να αποκαταστήσει την ισορροπία των υγρών στο σώμα του νηπίου. Επίσης χρησιμοποίησε ένα σύστημα υπέρηχου -που είχε αποκτήσει το νοσοκομείο από έναν έρανο- προκειμένου να παρακολουθήσει την αντίδραση του οργανισμού στο φάρμακο.

«Μέσα σε 3 - 4 ώρες, από τη χρησιμοποίηση του φαρμάκου, η ανάγκη για ενίσχυση οξυγόνου στο νήπιο, ελαττώθηκε εκπληκτικά. Είχε σωθεί η ζωή του» είπε ο καθηγητής.

Ο ίδιος θα πει ότι ήταν η πρώτη φορά που το νοσοκομείο χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που εκτός από το γεγονός ότι έσωσε τη ζωή του νηπίου, πληροφόρησε την ιατρική κοινότητα της Αυστραλίας για τη χρησιμότητά του.

Η μητέρα του βρέφους Μαρία Θεοδώρου δοξάζει το Θεό που ο γιος της -Θεόδωρος- είχε την τύχη να γεννηθεί σ' ένα τόσο προοδευτικό νοσοκομείο και σήμερα «είναι μια χαρά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.