Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Συμμετέχει στη στάση εργασίας της 11ης Ιουνίου η ΕΣΗΕΜ-Θ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Να συμμετάσχουν στην τετράωρη στάση εργασίας, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τις 11 Ιουνίου (12.00-16.00), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ, καλεί τους δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, καλεί τα μέλη της να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Τσιμισκή (στις 12 το μεσημέρι).

Επίσης, καλεί τους δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας να παρακολουθήσουν το ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα, που αρχίζει από τα στούντιο της ΕΡΤ-3 στη Θεσσαλονίκη (17.00-20.00) και συνεχίζεται στην Αθήνα, με τη ζωντανή μετάδοση της συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 (οδός Αγγελάκη), το απογευματινό πρόγραμμα για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «100 τουφέκια» από την κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων. Στο ίδιο πνεύμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις έδρες των περιφερειακών σταθμών ανά την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΡΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, τα βραχέα σε όλο τον κόσμο και μέσω της ιστοσελίδας: www. ertopen.com.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μεθαύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος «από το πραξικοπηματικό "μαύρο" της κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Η επέτειος αυτής της πρωτοφανούς για ευρωπαϊκή χώρα ενέργειας γίνεται αφορμή για να διατυπώσουν με ηχηρό τρόπο οι δημοσιογράφοι και η κοινωνία την αταλάντευτη πίστη τους στην ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και το πάγιο αίτημά τους να λειτουργήσει και πάλι η ΕΡΤ. Για τη Βόρεια Ελλάδα, το κλείσιμο της ΕΡΤ3, πέρα από την επαγγελματική εξόντωση μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού δυναμικού, σήμαινε και την ακύρωση του δικαιώματος της περιφέρειας στην ενημέρωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.