Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ευθύνες στη διευθύντρια του "επικίνδυνου" σχολείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση στο ζήτημα του κτιρίου του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας το οποίο λειτουργούσε κανονικά για σχεδόν επτά μήνες, μολονότι η Πολεοδομία Νέας Ιωνίας το είχε χαρακτηρίσει (στις 18 Οκτωβρίου 2013) "επικίνδυνο από άποψη στατική και δομική (κοινώς ετοιμόρροπο)", έδωσαν ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και ο Νίκος Παπανικολάου, προϊστάμενος-τότε- της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Υπενθυμίζεται οι γονείς, μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν για τη επικινδυνότητα του σχολικού συγκροτήματος στις 4 Μαϊου, αν και τόσο ο δήμος όσο και η διεύθυνση του σχολείου γνώριζαν για την έκθεση της Πολεοδομίας-όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα-από τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχία Γαϊτάνα-Αποστολάκη διερωτάται "πως η διευθύντρια του σχολείου επέτρεψε τη λειτουργία και συνέχιζε τα μαθήματα στο εν λόγω σχολείο όλους αυτούς τους μήνες".

Η δήμαρχος, μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνη στη διευθύντρια του σχολείου γιατί "δεν ενήμερωσε εξαρχής ως όφειλε" την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. "Ο δήμος απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του σχολικού κτιρίου ΟΣΚ, ως όφειλε, για την αποκατάσταση των ζημιών" αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.