Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ξεκίνησε ζωντανή εκπομπή της Γης!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Livestream υψηλής ανάλυσης του πλανήτη μας είναι πλέον διαθέσιμο όλη μέρα...

Συμβαίνει τώρα και συμβαίνει από το Διάστημα, απολαύστε τη Γη όπως της πρέπει.

Ένα νέο πείραμα της NASA, που ακούει στο όνομα High Definition Earth Viewing (HDEV), εγκαινιάστηκε στις 18 Απριλίου από την «ουρά» του διαστημόπλοιου SpaceX Dragon και είναι πλέον εγκατεστημένο έξω από το International Space Station.

Οι τέσσερις HD κάμερες, προστατευμένες καλά μέσα σε έναν κλωβό από τις αφιλόξενες συνθήκες του Σύμπαντος, προσφέρουν υψηλής ανάλυσης συνεχή εικόνα της Γης σε πραγματικό χρόνο.

Κι αν από το stream δεν μπορείτε να καταλάβετε πού ακριβώς βρίσκεται κάθε στιγμή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (είναι πολύ δυσκολότερο εξάλλου απ' όσο πιστεύετε), στο παραπάνω link βλέπετε τη θέση του κάθε στιγμή.



Τα νέα είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά λοιπόν, καθώς πια μπορούμε να καθίσουμε αναπαυτικά και να απολαύσουμε τη μεγαλοπρέπεια του πλανήτη μας ανά πάσα στιγμή. Τα ποπ κορν κρίνονται προαιρετικά...

Και τέλος, δείτε εδώ την ιστοσελίδα του Ustream ή εναλλακτικά περιηγηθείτε στη σελίδα του Johnson Space Center, το οποίο παρέχει όπως είπαμε οπτική σήμανση για τη θέση του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού όλο το 24ωρο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.