Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δυσαρεστημένοι και ανασφαλείς επτά στους δέκα Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας στους δύο πιστεύει πως η ανεργία θα αυξηθεί.

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους δηλώνουν επτά στους δέκα Έλληνες, ποσοστό αυξημένη κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας της Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ικανοποιημένοι δηλώνουν τρεις στους δέκα- ποσοστό 30%, ποσοστό μειωμένο επίσης κατά 2%.
Αναφορικά με το πώς αισθάνονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους «τα επόμενα χρόνια», οι ερωτώμενοι δηλώνουν σε ποσοστό 71% «ανασφαλείς» και μόνο το 26% «ασφαλείς».

Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση οι πολίτες απαντούν σε συντριπτικό ποσοστό- 73% πως έχει χειροτερέψει- ποσοστό ωστόσο μειωμένο κατά 2% σε σχέση με τον Απρίλιο. Μόλις το 3% λέει πως αυτή έχει καλυτερέψει ενώ το 24% λέει πως έχει μείνει ίδια. Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες των πολιτών για την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 47% εκτιμά πως θα χειροτερέψει, το 41% πως θα μείνει ίδια και το 12% πως θα καλυτερέψει.

Όσον αφορά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, σχεδόν ένας στους δύο, ποσοστό 49% πιστεύει πως θα αυξηθεί το επόμενο 12μηνο (από 56% τον Απρίλιο), το 28% ότι θα μείνει ίδια και το 23% ότι θα μειωθεί.

Δείτε το πρώτο μέρος της έρευνας εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.