Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Απεργούν αύριο οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγέλλουν μετατροπή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε χώρο πώλησης τίτλων.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα και στάσεις εργασίας στις 21 και 22 Μαΐου προχωρεί η Ένωση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), αντιδρώντας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει πλήρως αντίθετη με την κατάργηση της εποπτείας εκ μέρους της πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας ότι οι μόνοι ωφελημένοι από αυτήν την αλλαγή θα είναι οι ιδιοκτήτες των σχολείων.

«Στον εμπαιγμό και στις προκλήσεις του Υπουργού Παιδείας που με αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, ο κλάδος δίνει τη δική του απάντηση. Η ΟΙΕΛΕ προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 14/5, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο θέατρο ΑΛΦΑ. Στη συγκέντρωση αυτή θα παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων που θα κληθούν να καταθέσουν δημόσια τις προτάσεις τους για την ιδιωτική εκπαίδευση και αντιπροσωπείες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που εύλογα ανησυχούν για την μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε πρατήρια εμπορίας τίτλων και για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία των μαθητών όλων των σχολείων απέναντι στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Η άρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και από κάθε πτυχή της δραστηριότητάς τους σε συνδυασμό με την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο, ώστε η ιδιωτική εκπαίδευση να μεταβληθεί σε χώρο πώλησης τίτλων. Οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της πολιτικής θα είναι μακροπρόθεσμα ανυπολόγιστες. Η πλαστογράφηση των τίτλων και η ναρκοθέτηση των πανελλαδικών εξετάσεων θα καταστήσει την πρόσβαση παιδιών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ή σε ιδιωτικά που λειτουργούν με βάση τη συνταγματική νομιμότητα σχεδόν αδύνατη. Οι εκπαιδευτικές ανισότητες θα αγγίξουν το επίπεδο της δεκαετίας του ‘50 κα του ‘60», αναφέρουν οι απεργοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.