Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις για να πάρουμε τη δόση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιέσεις έως την τελευταία στιγμή ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του, ζητώντας να ικανοποιηθούν προηγουμένως όλες οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση απέναντί του.

Τα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ προκειμένου να πει το «ναι» για τη δόση των 3,5 δισεκ. ευρώ περιλαμβάνουν μία σειρά από ρυθμίσεις διαρθρωτικού κυρίως χαρακτήρα, στις οποίες το Ταμείο δίνει μεγάλη σημασία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Μεταξύ άλλων τα θέματα-«αγκάθια» που καθυστέρησαν την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης ήταν τα εξής:

- Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, από τα 160 εκατ. Ευρώ των οφειλών πληρώθηκαν προ ολίγων ημερών τα μισά και συμφωνήθηκε να εξοφληθούν τα υπόλοιπα έως το φθινόπωρο.

- Το περαιτέρω άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, όπως των μηχανικών και των γεωτεχνικών. Για τον σκοπό αυτό ψηφίστηκε διάταξη που ανοίγει το επάγγελμα του μηχανικού σε αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης, πέραν του Πολυτεχνείου, καθώς και ξένων πανεπιστημίων και κολεγίων που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχουν σχολές μηχανικών.

- Η απελευθέρωση του τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Και για το θέμα αυτό ψηφίστηκε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές έναντι των συλλογικών συμβάσεων στην ακτοπλοΐα.

- Η απλοποίηση των διαδικασιών για τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση «τουριστικών βιλών».

- Ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.