Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση για τις στρατιωτικές σχολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

Όπως κάθε έτος έτσι και φέτος η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού ετοίμασε έναν πρακτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης των στρατιωτικών σχολών η οποία και πρέπει να κατατεθεί συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και τις 12 Μαΐου.

Το newsbeast.gr με βάση ερωτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών παρουσιάζει κάποια βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

1. Αν δεν είστε σίγουροι ότι επιθυμείτε μια από τις στρατιωτικές σχολές, ας τη συμπληρώσετε στην αίτησή σας γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσετε να τη δηλώσετε στο μηχανογραφικό.

2. Αν στην αίτηση δήλωση δηλώσετε ως 1η επιλογή τη ΣΣΑΣ-Ψυχολογία και τελικά θέλετε να εισαχθείτε στη ΣΣΑΣ-Στρατολογικό μπορείτε στο μηχανογραφικό σας δελτίο να αλλάξετε τη σειρά. Με λίγα λόγια το υπουργείο θα εξετάσει τη σειρά επιλογής στο μηχανογραφικό δελτίο και όχι στην αίτηση-δήλωση.

3. Προσοχή, όπως έχει αποκαλύψει το newsbeast.gr δεν καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες στις στρατιωτικές σχολές!

4. Για να αποφύγει ένας υποψήφιος από τη Θεσσαλονίκη την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετάβασης στην Αθήνα για να περάσει της Προκαταρκτικές Εξετάσεις, εφόσον επιθυμεί την Ευελπίδων ή άλλη σχολή με έδρα την Αθήνα, ας δηλώσει ως πρώτη επιλογή τμήμα της ΣΣΑΣ, ώστε να εξεταστεί στη Θεσσαλονίκη.

5. Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης δεν στέλνεται μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά αλλά προσκομίζεται τη μέρα της παρουσίασης για τις ΠΚΕ.

6. Τα δικαιολογητικά στέλνονται στη σχολή πρώτης προτίμησης.

7. Αν κάποιοι υποψήφιοι εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να περάσουν αγωνίσματα σε μέρες που δεν θα συμπέσουν με την εξέτασή τους σε αυτά.

8. Ας μη ξεχάσουν οι υποψήφιοι να βγάλουν μια φωτοτυπία την αίτησή τους και να την κρατήσουν γιατί θα χρειαστεί την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστούν για τις ΠΚΕ.

9. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τη ΣΜΥΝ καλό είναι να δηλώσουν και τη σειρά προτίμησης στις ειδικότητες Α, Γ, Δ. Αν ξεχάσουν η σειρά θα θεωρηθεί ότι είναι Α-Γ-Δ αυτόματα.

10. Πεδίο Α΄: Διοίκησης και Διαχείρισης: Διαχειριστής
Πεδίο Γ΄: Ναυτικών Όπλων:Τεχνικός Όπλων.
Πεδίο Δ΄: Τεχνολογικών Εφαρμογών: Ηλεκτρολόγος,Τεχνικός Μηχανολογικών Συστημάτων,Τεχνικός Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Ηλεκτρονικός Υπολογιστών και Δικτύων.

Οδηγός συμπλήρωσης αίτησης σε pdf

Οδηγός σε μορφή PowerPoint



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.