Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δ. Γρίντζος: Ένας… πρίγκιπας που βρήκε δύναμη μέσα από την αναπηρία του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δημιουργώ, άρα υπάρχω, κι αφού υπάρχω πρέπει να συνεχίσω να ζω».

Ο Δημήτρης Γρίντζος είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, ένας μικρός πρίγκιπας της καθημερινότητας που παρά το γεγονός ότι από την αρχή δεν του ήρθαν όλα πολύ εύκολα, εκείνος βάζει το πλατύ του χαμόγελο και αντιμετωπίζει τη ζωή θετικά. Βλέπετε ο Δημήτρης γεννήθηκε με αναπηρία και περπατά με βακτηρία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο και να ασχοληθεί με το θέατρο και τη μουσική.



«Σημαντικό είναι να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι, τότε αυτόματα από μονοί μας καταρρίπτουμε κάθε είδους προκατάληψη, οίκτο, λύπηση και ότι άλλο έχει να κάνει με την κοινωνική αποδοχή. Προσωπικά εγώ δεν πιστεύω στην προκατάληψη. Δεν έχω λοιπόν αισθανθεί αδιάκριτα βλέμματα πάνω μου γιατί φροντίζω να “κουβαλώ” εγώ την αναπηρία μου και όχι να με “κουβαλάει” εκείνη, έχω μάθει να ζω με αυτήν», λέει ο Δημήτρης, ξεκαθαρίζοντας ότι στην καθημερινότητά του δεν αντιμετωπίζει καμία δυσκολία.



«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες για μένα. Το δύσκολο γίνεται εύκολο όταν πραγματικά θέλουμε. Ένα σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους ανθρώπους με κάποια αναπηρία είναι η μη σωστή υποδομή σε θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την πρόσβαση», λέει.



Μιλώντας για την κρίση και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν «γονατίσει» κυρίως ψυχολογικά από τις δυσκολίες, ο Δημήτρης έχει βρει τον τρόπο να ξορκίζει την αρνητική ενέργεια και να σκέφτεται πάντα θετικά και αισιόδοξα.



«Πιστεύω ότι είναι λογικό όλος ο κόσμος να έχει “λυγίσει” με την κατάσταση της φτώχειας, που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά εγώ προσπαθώ αυτή την αρνητική ενέργεια να την μετουσιώνω σε δύναμη και δημιουργία. Έτσι ξεφεύγω από τη ρουτίνα. Δημιουργώ, άρα υπάρχω, κι αφού υπάρχω πρέπει να συνεχίσω να ζω», λέει.



Διέξοδός του το θέατρο και η μουσική. Το χειμώνα πρωταγωνιστούσε στην παιδική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» που ανέβαζε η ομάδα Δ.Α.Γ.Ι.Π.Ο.Λ.Η. και όπως λέει από πολύ μικρός κατάλαβε ότι αυτός ο χώρος του ταιριάζει.



Παρ’ όλ’ αυτά, βρήκε μπροστά του αρκετά εμπόδια, που όμως τον πείσμωσαν περισσότερο. Όπως για παράδειγμα ότι τον απέρριψαν από το Εθνικό λόγω της αναπηρίας του.



«Δεν ήταν πρόσωπα ή άνθρωποι, αυτοί που με απέρριψαν, είναι ο νόμος. Υπάρχουν καταξιωμένοι, φίλοι ηθοποιοί στο χώρο που με γνωρίζουν και ξέρουν πόσο αγαπώ και τι πραγματικά μπορώ να καταφέρω ως ένας νέος ηθοποιός ανεξάρτητα την αναπηρία μου, άρα δεν μπορώ να σου πω ότι μου φάνηκε περίεργο ή ένιωσα κάπως ιδιαίτερα με την μη αποδοχή μου στο Εθνικό. Εξάλλου εδώ είναι Ελλάδα… δεν κατηγορώ κανέναν γι’ αυτό, όμως αυτό που απαιτώ είναι να δημιουργηθούν κριτήρια αξιολόγησης για τους ανθρώπους με αναπηρία που επιθυμούν να ασχοληθούν με το θέατρο. Το κράτος έχει συνηθίσει να μας θυμάται μόνο κάθε 3 Δεκεμβρίου κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι απαράδεκτο και γελοίο να βάζουμε τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι. Θα συνεχίσω αυτό που αγαπώ και θέλω να κάνω, αγνοώντας αυτό το νόμο που στην πραγματικότητα είναι για τα σκουπίδια», λέει.



Έτσι λοιπόν τον Οκτώβριο θα πρωταγωνιστεί και πάλι στον «Μικρό Πρίγκιπα», ενώ αμέσως μετά τις διακοπές του θα γραφτεί σε μια από τις πολλές δραματικές σχολές της Αθήνας.



«Το θέατρο κι η μουσική για μένα είναι μια δεύτερη ζωή και θα συνεχίσω να την κάνω», λέει.



Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.