Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η καταπληκτική ιστορία του 19χρονου ποδοσφαιριστή με ένα πόδι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 2008 έγινε ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία που ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο.

Αγάπησε το άθλημα και κατάφερε να είναι μέλος της ομάδας του γυμνασίου του έστω και αν αγωνίζεται με πατερίτσεςΟ Νίκο γεννήθηκε με ένα πόδι αλλά με την παρότρυνση των γονιών του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Μεγάλωσε στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ σε μια οικογένεια με τρία παιδιά.



Σε ηλικία 13 ετών ήταν ο πρώτος άνθρωπος με πατερίτσες που ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα περισσότερα από 100 χιλιάδες δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα αδέρφια του ασχολούνται με τον αθλητισμό και έτσι ο Νίκο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η αναπηρία του θα του ήταν εμπόδιο. Αγάπησε το ποδόσφαιρο και κατάφερε να είναι μέλος της ομάδας του γυμνασίου του ακόμη κι αν εκείνος έπαιζε με πατερίτσες. Έβαλε ένα γκολ που «έπιασε» 1,7 εκατομμύρια θεάσεις στο Υoutube αλλά και το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρείας αθλητικού αναψυκτικού η οποία θέλησε να «ταυτιστεί» με την έμπνευση που προκαλεί η ιστορία του Νίκο.

Ο 19χρονος είναι τώρα μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ατόμων με ειδικές ανάγκες των ΗΠΑ. Ο πατέρας του Νίκο, Κάρλ είχε τη συνήθεια να κινηματογραφεί στιγμές από τη ζωή των παιδιών από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Έτσι το βίντεο με την ιστορία του γιου του θα προβληθεί στο φεστιβάλ Kicking + Screening Soccer Film festival στη Νέα Υόρκη. Ο Νίκο Καλαμπρία θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο από το Φθινόπωρο όπου θα ζητήσει να προπονείται με την ομάδα ποδοσφαίρου.

Δείτε το βίντεο της ζωής του:




Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.