Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πώς θα σώσουμε την μπαταρία από το Facebook app

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εφαρμογή «ρουφάει» το 17% της αυτονομίας του iPhone.

Η «βόμβα» έσκασε όταν ο Scott Loveless, πρώην εργαζόμενος σε Apple Store, ανάρτησε στο blog του μια σειρά από μετρήσεις της αυτονομίας της μπαταρίας του iPhone.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Loveless, οι οποίες στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν και από το γερμανό κορυφαίο iOS προγραμματιστή Sebastian Düvel, η εφαρμογή του Facebook αποτελεί τη βασική αιτία που η μπαταρία του iPhone εξαντλείται συντομότερα απ' όσο θα θέλαμε.

Συγκεκριμένα, το Facebook app, ακόμα κι όταν λειτουργεί στο background, ρουφάει από μόνο του έως και το 17% της αυτονομίας της συσκευής.

Επειδή θεωρούμε βέβαιο ότι όσοι από εσάς διαθέτετε iPhone έχετε εγκατεστημένη και την εφαρμογή του Facebook, οι οδηγίες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να επιμηκύνετε την ζωή της μπαταρίας του κινητού σας:

Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
2. Επιλέξτε Απόρρητο.
3. Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.
4. Απενεργοποιήστε το Facebook.

Απενεργοποιήστε την Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
2. Επιλέξτε Γενικά.
3. Επιλέξτε Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο.
4. Απενεργοποιήστε το Facebook.

Από τη στιγμή που θα κλείσετε τους δύο αυτούς «διακόπτες» της εφαρμογής, μπορείτε να βλέπετε τα notifications, τα likes και τα υπόλοιπα κουτσομπολιά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, πατώντας «refresh» στο περιβάλλον της εφαρμογής.

Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην μπαταρία του iPhone, μπορείτε να κλείσετε και τους δύο γενικούς διακόπτες (Υπηρεσίες τοποθεσίας και Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο), ώστε όχι μόνο το Facebook app αλλά όλες οι εφαρμογές να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.