Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Οι διαρρήκτες δεν κάνουν ...διακοπές ούτε το Πάσχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συστάσεις από την Αστυνομία.

Οι διαρρήκτες ...δεν θα λείψουν για το Πάσχα. Γι΄ αυτό και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» στους πολίτες, δίδοντας συμβουλές που υπαγορεύει η κοινή λογική, για το πώς μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, την οικογένεια και την περιουσία τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα ή ενδεχόμενης άλλης απουσίας τους από το σπίτι.

Αναλυτικότερα, οι συμβουλές είναι οι εξής:

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

-Οι πολίτες συνιστάται να κλειδώνουν τις κύριες πόρτες της κατοικίας τους µε κλειδαριά ασφαλείας.

-Δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ και για κανέναν λόγο ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.

- Δεν πρέπει ν' αφήνουν ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι ή να γνωστοποιούν στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην κατοικία τους.

-Συνιστάται να ενημερώνουν για την απουσία τους μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται (και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), για να επιβλέπουν την κατοικία.

-Δεν πρέπει να αφήνουν σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουν ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν
-Αν υποψιαστούν ή διαπιστώσουν διάρρηξη, συνιστάται να μη μπουν στο σπίτι και να ειδοποιήσουν άμεσα το "100" ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής

Πώς να προστατευτείτε από τους «τσαντάκηδες» και τους «πορτοφολάδες»

-Οι πολίτες πρέπει ν' αποφεύγουν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ επιβάλλεται να προστατεύουν καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι τους σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Δεν πρέπει να τοποθετούν πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.

-Οι τσάντες πρέπει να είναι πάντα κλειστές.

-Πρέπει να βαδίζουν στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και να κρατούν την τσάντα τους πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.

-Δεν πρέπει να διστάζουν να καλέσουν σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος τους επιτεθεί για να πάρει την τσάντα τους.

-Εάν δεν μπορούν να αντισταθούν και να συγκρατήσουν την τσάντα, πρέπει να σκεφτούν ότι η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

-Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουν μέσα στο αυτοκίνητο τσάντες ή χρήματα που έχουν πρόσφατα λάβει από ATM ή τράπεζες

-Δεν πρέπει να αφήνουν τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

-Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τις τσάντες, το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά τους καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι τους εκτεθειμένα επάνω σε τραπέζια, π.χ. εστιατορίων/καφέ ή σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Πώς να αποφύγετε μια ληστεία

-Οι πολίτες πρέπει να φροντίζουν να μένουν μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους, όπου ενδεχομένως θα βρεθούν σε αδύναμη θέση.

-Πρέπει να αποφεύγουν να διατηρούν µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας ή να μεταφέρουν μεγάλα ποσά (αν δεν γίνεται αλλιώς, συνιστάται να τα μεταφέρουν τµηµατικά).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.