Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μύθοι και αλήθειες στην Αισθητική Οδοντιατρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλοί είναι γύρω μας ευνοημένοι από τη φύση με όμορφα και λαμπερά δόντια. Οι υπόλοιποι γνωρίζουμε πια, ότι με τη βοήθεια της αισθητικής οδοντιατρικής μπορούμε να δημιουργήσουμε το χαμόγελο των ονείρων μας.

Πόσες φορές όμως φοβόμαστε να προχωρήσουμε γιατί βλέπουμε «φτιαγμένα» χαμόγελα που μας απωθούν; Δόντια αφύσικα λευκά, χωρίς διαφάνειες, πολύ χοντρά και ψεύτικα που αντί να φαίνονται γοητευτικά είναι ακριβώς το αντίθετο! Πόσες φορές φοβόμαστε να προχωρήσουμε γιατί έχουμε ένα σωρό ερωτήσεις στο μυαλό μας και οι απαντήσεις είναι κάπου χαμένες στη δίνη της παραπληροφόρησης! Μάλλον λοιπόν πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα…

Οι όψεις πορσελάνης είναι σαν τις θήκες
Μύθος: Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές κατασκευές από ειδικό κεραμικό υλικό (χωρίς τη χρήση μετάλλου), που συγκολλούνται μόνιμα στην μπροστινή επιφάνεια κάθε δοντιού ξεχωριστά. Η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται οι όψεις μπορεί να μιμηθεί οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με διαφάνειες και ανάγλυφα χαρακτηριστικά απολύτως όμοια με της φυσικής οδοντοφυΐας. Οι όψεις πορσελάνης στα χέρια του ειδικευμένου γιατρού είναι το κλειδί για ένα υπέροχο χαμόγελο που - ανάλογα με τις απαιτήσεις - μπορεί να είναι απίστευτα φυσικό ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς την παρέμβαση ή να φτάσει στην αψεγάδιαστη τελειότητα του λεγόμενου Hollywood Smile.

Για να βάλω όψεις πορσελάνης πρέπει να καταστρέψω τα φυσικά μου δόντια
Μύθος: Οι όψεις πορσελάνης είναι μια πολύ συντηρητική διαδικασία. Ανάλογα με το περιστατικό, μπορεί να μην χρειαστεί καν να πειραχτεί το φυσικό δόντι. Με την πιο σύγχρονη τεχνολογία οι όψεις μπορεί να γίνουν απίστευτα λεπτές, σαν φακός επαφής (ultra thin veneers) δίνοντάς μας το προσδοκώμενο αποτέλεσμα με την μικρότερη επέμβαση.

Χρειάζεται πολύς χρόνος και ταλαιπωρία για να τις κάνω
Μύθος: Σε 7 εργάσιμες ημέρες μπορεί να γίνουν όλα τα δόντια μιας γνάθου με 2 μόνο ραντεβού.

Πονάει πολύ
Μύθος: Όλη η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία σαν αυτή πού κάνουμε στα σφραγίσματα. Κι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζεται καθόλου ένεση γιατί τα δόντια δεν τροχίζονται.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με όψεις πορσελάνης
Μύθος: Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι όψεις όπως είναι οι έντονες διαταραχές στη σύγκλειση, πολύ στραβά δόντια που χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία, πολύ κατεστραμμένα ή δόντια στα οποία έχουν τοποθετηθεί στεφάνες παλιότερα. Περιπτώσεις με στραβά δόντια ή με κενά μεταξύ τους, με δόντια φθαρμένα, σπασμένα, σκούρα, με πολλαπλά άσχημα σφραγίσματα είναι οι πιο κατάλληλες για τοποθέτηση όψεων.

Άκουσα ότι με τις όψεις πορσελάνης μπορώ να φαίνομαι νεώτερος.
Αλήθεια: Το χαμόγελο είναι ο καθρέπτης της υγείας αλλά και της ηλικίας μας. Με τα χρόνια τα δόντια γίνονται κίτρινα, πιο διάφανα και δείχνουν ταλαιπωρημένα. Φαίνονται τριμμένα και κοντά. Ο αρχικός τους όγκος μειώνεται και δεν υποστηρίζουν όσο πρέπει τα χείλη με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεπιθύμητων ρυτίδων. Τα ούλα υποχωρούν αποκαλύπτοντας τις ρίζες των δοντιών. Εμφανίζονται αντιαισθητικά μαύρα διαστήματα χαλώντας την αρμονία του χαμόγελου. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να διορθώσουν όλες τις ατέλειες και να μας χαρίσουν ξανά το χαμόγελο των νεανικών μας χρόνων.

Υπάρχει νέα τεχνολογία στις όψεις
Αλήθεια: Οι όψεις σχεδιάζονται ψηφιακά με 3D software στον υπολογιστή με το κατάλληλο ύψος, πάχος, σχήμα έτσι ώστε να εφαρμόζουν σε κάθε δόντι ξεχωριστά με απόλυτη ακρίβεια. Το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να το δούμε πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή των όψεων.

Κοστίζουν πάρα πολύ
Μύθος: Είναι μια οδοντιατρική διαδικασία με εκπληκτικά αποτελέσματα τα οποία διαρκούν για πάρα πολλά χρόνια. Οι τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν και αυτές συρρικνωθεί οπότε είναι μια ευκαιρία να πάτε στον ειδικευμένο γιατρό να πληροφορηθείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.