Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

«Σώθηκε» βαριά ασθενής δανειολήπτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ανίατη ασθένεια και ένα χρέος σχεδόν 180.000 ευρώ είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση έναν 51χρονο πατέρα από τα Χανιά που τελικά με τη βοήθεια των συμπολιτών του αλλά και του δικαστικού σώματος του Ειρηνοδικείου Χανίων, μπορεί ξανά να χαμογελά.

Ο Χανιώτης που έπασχε από χρόνια ψυχωσική συνδρομή και ήταν μακροχρόνια άνεργος ζούσε με το επίδομα της Πρόνοιας που είναι 313 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα, αδυνατούσε να πληρώνει πλέον το δάνειο των 179.255,35 και κινδύνευε να χάσει το σπίτι του.

Η πιστώτρια τράπεζα είχε κινήσει πλειστηριασμό στην μοναδική κατοικία του δανειολήπτη και οι δικηγόροι θεωρούσαν την προσπάθεια την ένωσης για διάσωση της κατοικίας χαμένη υπόθεση, καθώς το χρέος ήταν μεγάλο και η κατάσταση υγείας του δανειολήπτη μη αναστρέψιμη. Όμως το θαύμα έγινε!

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ236/2014 απόφασή του τον ενέταξε στον νόμο Κατσέλη και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον!

1) Όρισε μηδενικές καταβολές για το χρέος.

2) Διέσωσε την μοναδική κατοικία του ορίζοντας να πληρώσει το 50% της αντικειμενικής αξίας (46.445 Ευρώ) της κατοικίας των 78,90 τ.μ στο οποίο είχε την συγκυριότητα των 62,50% τ.μ πληρώνοντας για 20 έτη 96,76 ευρώ, μηνιαία δόση.

Το χρέος του κουρεύτηκε κατά 87%!

Όπως αναφέρει σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή της η Ένωση καταναλωτών που του συμπαραστάθηκε «οι δικαστές του Ειρηνοδικείου Χανίων, στάθηκαν πολύ ψηλά. Αν και ο ταλαίπωρος Χανιώτης, δεν είχε δικηγορική παράσταση (στο δικαστήριο πήγε μόνος του), η ανθρώπινη ζεστασιά των δικαστών, έκανε το θαύμα της, όταν για κάποιους δικηγόρους θεωρήθηκε χαμένη υπόθεση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα τους μόνο έξοδα θα παρήγαγε και μεγαλύτερη ψυχολογική κατάρρευση».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.