Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Innovathens αύριο στην Τεχνόπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινή συζήτηση πέντε ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς συνδέεται η έρευνα με την επιχειρηματικότητα? Δημιουργεί η καινοτομία, ευκαιρίες;

Πέντε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, συμμετέχουν δια των εκπροσώπων τους, σε κοινή συζήτηση, την Τρίτη, 29 Απριλίου,στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια των πέντε αυτών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην εκπόνηση δράσεων σχετικών με την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Αντώνης Οικονόμου, υπεύθυνος έργου του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας innovathens.

Υπεύθυνοι των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ)

Ιωάννης Καλογήρου, Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Σπύρος Λιούκας Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Νομικών,Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθανάσιος Νασιόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας

Στυλιανός Ροζάκης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

ΜΟΚΕ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε την δράση με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας των φοιτητών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος, των δεξιοτήτων διαχείρισης διαδικασιών οργάνωσης, και της εξοικείωσης των φοιτητών σε θέματα ανάπτυξης επιχειρήσεων, προώθησης καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας. Για την επίτευξη των στόχων της η ΜΟΚΕ ΓΠΑ πραγματοποιεί μαθήματα και σεμινάρια επιχειρηματικότητας, κάνει mentoring, επισκέπτεται επιχειρήσεις του αγροτοβιομηχανικού κλάδου και τεχνολογικά πάρκα, επιλέγει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από τους φοιτητές της και εκπονεί επιχειρηματικά σχέδια και διαγωνισμούς. Στα πλαίσια του έργου "Αθήνα", υλοποιεί το πρόγραμμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα – Αξιοποίηση της έρευνας» με αντικείμενο την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας για κατάθεση ευρεσιτεχνιών, δημιουργία νέων επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών η/και σύναψη συμφωνιών αδειοδότησης. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας για αξιοποίηση των εφευρέσεων με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και περαιτέρω υποστήριξη της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

ΜΟΚΕ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποστολή της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι η ενθάρρυνση της καινοτομικής σκέψης και η καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος στην κοινότητα του. Επίσης, η υποστήριξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου αλλά και του ευρύτερου κοινού που ενδιαφέρεται, στην κατανόηση των απαιτήσεων και στην οργάνωση νέων καινοτόμων επιχειρηματικών προσπαθειών. Για τους σκοπούς αυτούς, διοργανώνει ανοικτές εκδηλώσεις, σεμινάρια και επισκέψεις σε επιχειρήσεις δίνοντας την ευκαιρία άμεσης επαφής με επιτυχημένους επιχειρηματίες και επιφανή στελέχη, προκειμένου να βελτιώσει την κατανόηση των ενδιαφερόμενων και να ενημερώνονται για την αιχμή των εξελίξεων στα διάφορα επιστημονικά πεδία.

ΜΟΚΕ Πανεπιστημίου Αθηνών

Σκοπός της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των φοιτητών των τμημάτων του. Η ΜΟ.Κ.Ε. αποτελεί τη μετεξέλιξη των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας που υλοποιήθηκαν από το ΕΚΠΑ με την εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθώς και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθημάτων και γενικότερων δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο της λειτουργιάς της είχε τη δυνατότητα να ξεχωρίσει και να βράβευσει επιχειρηματικά σχέδια που αναπτυχθήκαν κατά τη λειτουργία της.

ΜΟΚΕ ΤΕΙ Αθήνας

Βασικοί στόχοι της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των φοιτητών προς την αυτοαπασχόληση και την επιχειρηματική δράση, να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι φοιτητές στην καινοτομία, να αποκτήσουν την ικανότητα της επιχειρηματικής σκέψης, της ποιότητας του προϊόντος και της υγιούς ανταγωνιστικότητας και να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να ενθαρρύνει την ανάληψη παραγωγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Αυτό επιτυγχάνεται με επισκέψεις σε πετυχημένες επιχειρηματικές μονάδες, εκδηλώσεις ενημέρωσης πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, καθοδήγηση αποφοίτων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και διοργάνωση διαγωνισμών.

ΜΟΚΕ Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει στόχο την υποστήριξη ατόμων ή ομάδων που σκέπτονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση από το στάδιο της αρχικής ιδέας ως την ίδρυση της επιχείρησης, την αναζήτηση των πρώτων πελατών και την εξεύρεση οικονομικής στήριξης. Για την επίτευξη των στόχων της, οργανώνει ανάλογες δράσεις. Παράλληλα, επιχειρεί να αναπτύξει των απαραίτητες δεξιότητες μέσω συμβουλευτικής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής υποστήριξης. Τέλος, αναπτύσσει συνεργασίες και δράσεις με άλλους φορείς δημιουργώντας νέα δίκτυα συνεργαζόμενων δομών.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.