Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Υψηλές παραμένουν οι ασφαλιστικές εισφορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί από τον προσεχή Ιούλιο οι ασφαλιστικές εισφορές - τόσο αυτές που καταβάλλουν οι εργοδότες όσο και αυτές που πληρώνει ο εργαζόμενος, μέσω κρατήσεων στο μισθό του - να μειώνονται κατά 3,9%, ωστόσο η Ελλάδα παραμένει στην ομάδα των μελών του ΟΟΣΑ με τους υψηλότερους συντελεστές.

Οι εργοδοτικές εισφορές στην Ελλάδα θα μειωθούν τον Ιούλιο κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έχει προηγηθεί η μείωση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα από το Νοέμβριο του 2012.

Έτσι, θα διαμορφωθούν στο 24,56% από 28,56% που ήταν πριν από το Νοέμβριο του 2012.

Παρά τη σημαντική μείωση, παραμένουν στην πρώτη δεκάδα - συγκεκριμένα, στην 9η θέση - της κατάταξης με τους υψηλότερους συντελεστές στον ΟΟΣΑ.

Πέραν των συντελεστών, η σύγκριση με τα συστήματα άλλων κρατών - μελών του Οργανισμού αναδεικνύει και άλλα κρίσιμα ζητήματα.

Επί παραδείγματι, η Ελλάδα δεν διαφοροποιεί τους συντελεστές υπολογισμού των εισφορών ανάλογα με το ύψος των ετήσιων αποδοχών, ενώ ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, εφαρμόζουν χαμηλότερο συντελεστή για τους εργαζομένους με υψηλές αποδοχές, προκειμένου να περιορίσουν το κίνητρο απόκρυψης εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.