Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δυστύχημα σε εργοτάξιο στην Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο οι αγνοούμενοι, πέντε οι νεκροί εργάτες
.
Πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται μετά την κατάρρευση μιας πρόχειρης γέφυρας σε ένα εργοτάξιο όπου γίνονταν έργα για την ενίσχυση της βραχώδους ατόλης Οκινοτόρι σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων νοτίως του Τόκιο.

Μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα από τις κορυφές των δύο βράχων, που έχουν ενισχυθεί με μπετόν, παραμένουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κατά την πλημμυρίδα. Οι εργάτες ασχολούνταν με την ενίσχυση των ακτών όταν η πρόχειρη γέφυρα στην οποία βρίσκονταν κατέρρευσε, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ.

Ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής είπε ότι στην ατόλη βρίσκονταν 16 εργάτες και οι εννέα από αυτούς σώθηκαν. Επί τόπου έχουν σταλεί δύο σκάφη του λιμενικού και δύο αεροπλάνα για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Η Κίνα θεωρεί ότι το Οκινοτόρι δεν είναι παρά ένας βράχος και κατά συνέπεια, με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν μπορεί να θεωρείται έδαφος γύρω από το οποίο η Ιαπωνία μπορεί να επεκτείνει την αποκλειστική οικονομική ζώνη της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.