Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πότε περικόπτεται ο μισθός των αναπληρωτών κατά την επιμόρφωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αδικαιολόγητη απουσία από τα σεμινάρια επιμόρφωσης συνοδεύεται από περικοπή των αποδοχών.

Λόγω της πληθώρας των ερωτήσεων σχετικά με την επιμόρφωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας απέστειλε διευκρινίσεις τις οποίες και παρουσιάζει το news.gr. Πέραν αυτών, παρουσιάζονται και μέσω της μορφής ερωτήσεων-απαντήσεων πληροφορίες που οφείλουν να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμόρφωση Α’ και Β’ φάσης για το σχολ. έτος 2013-2014 θα είναι διάρκειας πέντε (05) ημερών και τριάντα πέντε (35) διδακτικών ωρών. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επιμορφωτικών προγραμμάτων θα γνωστοποιηθούν από το αρμόδιο ΠΕΚ.

Που θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί τα ΠΕΚ;

Οι επιμορφούμενοι θα παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Π.Ε.Κ. αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του νομού στον οποίο έχουν τοποθετηθεί.

Τι ισχύει με τα διδακτικά καθήκοντα κατά τη διάρκεια των ΠΕΚ;

Οι εκπαιδευτικοί για το χρονικό διάστημα που επιμορφώνονται απαλλάσσονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα στις σχολικές τους μονάδες ενώ καταβάλλονται κανονικά οι αποδοχές τους.

Πότε ολοκληρώνεται η επιμόρφωση – Πόσες απουσίες δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί;

Η παρακολούθηση των επιμορφούμενων της πρώτης (Α) και δεύτερης (Β) φάσης θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε εάν δεν υπάρχουν αδικαιολόγητες απουσίες ενώ οι δικαιολογημένες δε δύναται να υπερβαίνουν τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες για το σχολικό έτος 2013-2014 σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ’ αριθ. πρωτ. 1293/27-1-2014ΥΑ (ΦΕΚ156/Β/2014).

Πότε γίνονται περικοπές στις αποδοχές;

Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός απουσιάσει από το σεμινάριο επιμόρφωσης Α’ και Β’ Φάσης αδικαιολόγητα για ημέρες ή και ορισμένες ώρες, εργάσιμης ημέρας, εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία για αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία, ενώ πραγματοποιείται ανάλογη περικοπή του μισθού του

Πότε οι απουσίες είναι δικαιολογημένες;

Δικαιολογημένες απουσίες σε εργάσιμη ημέρα που πραγματοποιείται η επιμόρφωση Α’ και Β’ Φάσης θεωρούνται όσες έχουν χορηγηθεί στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης

Οι διευκρινίσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας

1. Η Επιμόρφωση Α’ και Β’ φάσης (35 ώρες) η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ΠΕΚ αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί για παράλληλη στήριξη στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» των ΑΠ 1,2 και 3 και είναι υποχρεωτική για όσους έχουν προσληφθεί από τους ενιαίους πίνακες γενικής αγωγής και προαιρετική για όσους αναπληρωτές έχουν προσληφθεί από τους πίνακες ειδικής αγωγής. Όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την παρακολούθησαν το σχολικό έτος 2012-13 δεν θα την παρακολουθήσουν ξανά το σχολικό έτος 2013-14 καθώς αυτή η επιμόρφωση παρέχεται μία φορά.

2. Δεν αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί και έχουν τοποθετηθεί σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» καθώς είναι άλλη πράξη και θα θεωρηθεί μη επιλέξιμη δαπάνη.

3. Δεν αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του τακτικού προϋπολογισμού.

4. Δεν αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

5. Δεν αφορά τους αναπληρωτές του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

6. Δεν σχετίζεται με την εισαγωγική επιμόρφωση των ΠΕΚ καθώς αφορά αποκλειστικά την παράλληλη στήριξη.



Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.