Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το αδιέξοδο ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ κινητοποίησε το Συνήγορο του Πολίτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπέβαλε προτάσεις στους αρμόδιους φορείς για την άρση του αδιεξόδου
.
Προτάσεις που έχει υποβάλει προς τους αρμόδιους φορείς για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, δημοσιοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Οι προτάσεις έρχονται έπειτα από πλήθος αναφορών που έχει λάβει ο Συνήγορος από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό, ως συνέπεια της οικονομικής κατάρρευσης που έχει πλήξει βιοτέχνες, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα, η ανεξάρτητη Αρχή προτείνει να εξεταστεί:

- Η ενιαία ρύθμιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών (οφειλές προς ΔΟΥ, οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς, κ.ά.).

- Η αύξηση των δόσεων μέχρι τουλάχιστον 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και της οικονομικής δυνατότητας του ασφαλισμένου.

- Η κατάργηση της υψηλής προκαταβολής ως προϋπόθεσης για υπαγωγή σε ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ.

- Η ρεαλιστική προσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών στα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα της χώρας και των κλάδων ασφαλισμένων.

- Η αναζήτηση τρόπου παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που επί σειρά ετών εξυπηρετούσαν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

- Σειρά μέτρων που θα αποσυμφορήσουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, προκειμένου να υποστηριχθεί η παραμονή των ασφαλισμένων στο ασφαλιστικό σύστημα και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου.

Επίσης, ο Συνήγορος επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρμοδίων φορέων, Γενικών Γραμματειών και υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Υγείας, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή, αλλά ταυτόχρονα και εφικτή λύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.