Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Θα βοηθούσατε ένα παιδί που ξεπαγιάζει στο δρόμο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «πείραμα» και το μήνυμα - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Είναι πιο εύκολο να βοηθά κανείς έναν άνθρωπο που βλέπει παρά έναν άλλο που ίσως έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκης αλλά βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά. Την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην κατεύθυνση αυτή είχε στόχο ένα «πείραμα» που έγινε στο Όσλο, το οποί ήταν στην πραγματικότητα μέρος της καμπάνιας της νορβηγικής οργάνωσης SOS Children’s Village.

Ο 11χρονος Johannes Lønnestad Flaaten προσφέρθηκε εθελοντικά να… «παγώσει» φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι ενώ καθόταν σε στάση λεωφορείου στο κρύο, με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ ελπιδοφόρα. Μια γυναίκα του έδωσε το παλτό της, μια άλλη του φόρεσε το κασκόλ της και στη συνέχεια τον τύλιξε σε μια χοντρή ζακέτα. Δεν ήταν οι μόνες, οι περισσότεροι άνθρωποι έσπευδαν να βοηθήσουν το αγόρι που τουρτούριζε.

Ο Johannes κρύωνε στ’ αλήθεια αλλά η ιστορία του δεν ήταν αληθινή. Στόχος της οργάνωσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη συγκέντρωση ζεστών ρούχων και κλινοσκεπασμάτων για να βγάλουν τα παιδιά της Συρίας το χειμώνα. Πολλοί από τους πρόσφυγες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο με τα ρούχα που φορούσαν με αποτέλεσμα να υποφέρουν μέσα στο κρύο του χειμώνα.

Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα: «Είστε άνθρωπος που θα δρούσε αν έβλεπε κάποιον να χρειάζεται βοήθεια;» και με πληροφορίες για τις απαραίτητες δωρεές.

Σύμφωνα με τον Johannes, μόνο τρεις από τους δεκάδες ανθρώπους που κάθισαν δίπλα του στη στάση λεωφορείου δεν τον βοήθησαν.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.