Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτοβουλία ΑΠΘ για ισότιμη πρόσβαση φοιτητών με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία στο πανεπιστήμιο ανέλαβε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, με αφορμή την υπόθεση του αποκλεισμού του τυφλού φοιτητή Αργύρη Κουμτζή από το Τμήμα Φυσικής του ιδρύματος.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε να ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες υποδομές και προσωπικό, να συνταχθεί με ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής καθηγητή Αλέξη Μπένου, κείμενο που να περιγράφει τις αρχές που διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση, καθώς και τις μέχρι σήμερα δράσεις και υποδομές πρόσβασης του ΑΠΘ, στις σπουδές των φοιτητών με αναπηρία και τέλος να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους καθηγητές, η οποία θα επιλαμβάνεται όλων των περιπτώσεων φοιτητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ισότιμης πρόσβασης.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε: «Το ΑΠΘ έχει κάνει σημαντικά βήματα, προκειμένου να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Η περαιτέρω βελτίωση της προσβασιμότητας προϋποθέτει υποδομές, εξοπλισμό, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία, τα οποία αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία δε διαθέτει το ΑΠΘ. Γι’ αυτό, λοιπόν, ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις του, προκειμένου να καλυφθούν και σε ποιο βαθμό οι ελλείψεις αυτές με έκτακτη χρηματοδότηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.