Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Υπέρβαρος 1 στους 5 μαθητές στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φυσική κατάσταση, τη σωματική διάπλαση αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ξάνθη παρουσιάζονται στα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΥ.ΖΗ.Ν. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται το 2012, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποιείται στο πλαίσιο αυτού προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα αυτό που αξιολογήθηκε σε πρώτη φάση ήταν η σωματική διάπλαση (ύψος, βάρος, περίμετρος μέσης), η φυσική κατάσταση, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, οι καθιστικές δραστηριότητες αλλά και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος το 20% των μαθητών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της Ξάνθης είναι υπέρβαροι, ενώ ένα περίπου 15% παχύσαρκοι. Πάνω από 60% των μαθητών της Ξάνθης διαθέτουν την επιθυμητή σωματική διάπλαση ενώ οι υπόλοιποι παρουσιάζονται λιποβαρείς. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα περισσότερο από το 10% των μαθητών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Ξάνθης είναι παχύσαρκοι.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.