Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Δέσμια ενός αποτυχημένου νομίσματος η Ευρωζώνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Telegraph: Το ευρώ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

«Δέσμια ενός αποτυχημένου νομίσματος παραμένει η Ευρωζώνη», διαπιστώνει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph, εκφράζοντας την ανησυχία της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2014, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, την ώρα που η αμερικανική και η βρετανική οικονομία συνεχίζουν να ανακάμπτουν, η Ευρωζώνη μοιάζει... κολλημένη στον οικονομικό της βάλτο.

«Η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ της αμερικανικής και της βρετανικής οικονομίας, έναντι της οικονομίας της Ευρωζώνης αποδεικνύει μια και μόνη πραγματικότητα: Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε άρνηση. Αρνούνται να δουν την αλήθεια κατάματα, αρνούνται να παραδεχθούν πως το ευρώ είναι ένα αποτυχημένο νόμισμα», σημειώνει μεταξύ άλλων η Telegraph.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι λαμβάνουν τη μια ανεπαρκή απόφαση μετά την άλλη, ανίκανοι να παράξουν απτά αποτελέσματα. Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία για την τραπεζική ένωση, η οποία κρίνεται υπερβολικά περίπλοκη για να πετύχει τον κυρίαρχο στόχο: Να αποκτήσει η Ευρωζώνη ένα ισχυρό και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα.Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.