Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ασθενής απειλήθηκε επειδή υπερασπίστηκε τις δοκιμές φαρμάκων σε ζώα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 25χρονη ανέφερε ότι χρωστά τη ζωή της φάρμακα που αναπτύχθηκαν με πειράματα σε ζώα.

Μια 25χρονη εμφανίστηκε στην τηλεόραση της Ιταλίας και αποκάλυψε ότι δέχθηκε ύβρεις και απειλές από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, επειδή υπερασπίστηκε τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων σε πειραματόζωα.

Η 25χρονη Ιταλίδα, που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια, ανέβασε κείμενο στο Facebook με το οποίο αναφέρει ότι χρωστά τη ζωή της σε φάρμακα που αναπτύχθηκαν χάριν σε δοκιμές σε ποντίκια εργαστηρίου.

Η Κατερίνα Σίμονσεν, 25 ετών, δέχθηκε προσβολές και ύβρεις, τις οποίες πολιτικοί έσπευσαν να καταδικάσουν, αφού ανέβασε στο Facebook το κείμενο.

«Χωρίς αυτές, θα είχα πεθάνει όταν ήμουν εννέα ετών», έγραψε η Σίμονσεν, η ιστορία της οποίας κυριαρχεί στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια της Ιταλίας.

Ένας ακτιβιστής κατά της ζωοτομίας απάντησε στο Facebook: «Ας πέθαινες αύριο. Δεν θα θυσία-ζα ούτε το χρυσόψαρό μου για σένα». Ένας άλλος σχολίασε: «Αν είχες πεθάνει όταν ήσουν παιδί, δεν θα έδινε κανένας δεκάρα».

Σοκαρισμένη από τον τόνο των μηνυμάτων, η Σίμονσεν, η οποία πάσχει από μια σπάνια συγγενή αναπνευστική νόσο που απαιτεί να είναι συνδεδεμένη με φιάλες οξυγόνου, έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο έχει μεταδοθεί επανειλημμένα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Θέλω να πάρω πτυχίο ώστε να μπορώ να βοηθήσω να σώζονται ζώα», λέει η Σίμονσεν, η οποία μιλάει ενώ φορά μάσκα οξυγόνου. Έχει μερικά σκυλιά και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Μπο-λόνια για να γίνει κτηνίατρος.

«Έλαβα μηνύματα που λένε ότι οι ζωές 10 αρουραίων είναι πιο σημαντικές από τη δική μου. Δεν ξέρω σε ποιο πλανήτη ζουν αυτοί οι άνθρωποι και ποιος τους μεγάλωσε», λέει ξεσπώντας σε δάκρυα. «Είμαι ζωντανή χάρη στους γιατρους, στα φάρμακα και στα ζώα που έπρεπε να θυσιαστούν».

Η μητέρα της, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είπε σε ιταλική εφημερίδα πως έλαβε μηνύματα υποστήριξης στο Facebook και το Twitter απ' όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και ένα από τον Ματέο Ρέντσι, το δημοφιλή ηγέτη της κεντροαριστεράς που αναμένεται ευρέως ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο γιατρός Αντρέα Βιανέλο, υπεύθυνος της κλινικής αναπνευστικών νοσημάτων της πολυκλινικής της Πάδοβας.

«Στην περίπτωση της κοπέλας αυτής τα τεστ στα πειραματόζωα ήταν πραγματικά ζωτικής σημασίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε ο Βιανέλο.

«Καλώ τις φαρμακοβιομηχανίες να υιοθετήσουν μια νέα μέθοδο: να γράφουν με μεγάλα γράμματα στα κουτιά των νέων σκευασμάτων τους αν έχουν γίνει τεστ σε ζώα, ώστε ο καθένας να μπορεί να διαλέγει με πλήρη επίγνωση αν θέλει να υποβάλλεται στις θεραπείες αυτές» είπε ο Βιανέλο.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.