Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Κοσμοσυρροή στις εφορίες και στις τράπεζες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδόν 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στις εφορίες και τις τράπεζες καθώς οι πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.

Χαρακτηριστικά στην Δ' ΔΟΥ Αθηνών, στα Εξάρχεια, υπήρχε ουρά τουλάχιστον 150-200 πολιτών όταν άνοιξαν οι πόρτες της στις 8 το πρωί, ενώ οι πρώτοι είχαν σπεύσει από τις 6:30 το πρωί. Στη ΔΟΥ Περιστερίου πολίτες προσέρχονταν από τα ξημερώματα και περίμεναν πολύ ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα και αύριο είναι οι τελευταίες μέρες για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2014, την καταβολή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος, των δόσεων του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), καθώς και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης, επεσήμανε ότι αυτό εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αν και σημείωσε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος και οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται κανονικά.

Μέχρι στιγμής, μολονότι φέτος η σχετική διαδικασία κινείται ταχύτερα της αντίστοιχης περσινής, σχεδόν 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.