Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Το σκι μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει έρευνα του κορεατικού Πανεπιστημίου Yonsei.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια μικρή εκδρομή για σκι ή snowboard μην την αναβάλετε. Η ευχαρίστηση αυτών των σπορ είναι ανεκτίμητης αξίας όσον αφορά τη συνολική μας ευτυχία.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του κορεατικού Πανεπιστημίου Yonsei σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Applied Research in Quality of Life.

Ο επικεφαλής ερευνητής Hyuan-Woo Lee και οι συνεργάτες του εκτίμησαν το βαθμό ευτυχίας και ικανοποίησης 279 επισκεπτών σε τρία χιονοδρομικά κέντρα της Νοτίου Κορέας με μέσο χρόνο παραμονής σε αυτά 4,5 μέρες.

Από το δείγμα των ερωτηθέντων 45,2% έκανα σκι, 40,1% έκαναν snowboard και 14,7% έκαναν και τα δύο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συμμετοχή σε αυτά τα σπορ – ιδιαίτερα στο σκι – είχε μια θετική επίδραση στην ικανοποίηση των συμμετεχόντων και ότι μια τόσο πλούσια εμπειρία προήγαγε την ευτυχία τους. Πρόκειται για δυο παράγοντες που μπορούν με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Το παιχνίδι των ενηλίκων μπορεί να επηρεάζει την ευτυχία των ανθρώπων ενώ οι δραστηριότητες και η κοινωνικότητα που αναπτύσσεται γύρω από μια αθλητική δραστηριότητα έχουν θετικές ψυχολογικές επιδράσεις που συμβάλλουν στην συνολική ευεξία» υποστηρίζει ο Hyuan –Woo Lee.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.