Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μία «σφαίρα» ελέγχει... τα πάντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ninja Sphere είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσε κανείς να «μπερδέψει» με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Κι όμως είναι ένα πολυλειτουργικό gadget, που μπορεί να ελέγξει σχεδόν τα πάντα μέσα σ' αυτό.



Σύμφωνα με το digitallife.gr, διαθέτει υποστήριξη Bluetooth, Wi-Fi, LED lights και οι δυνατότητες που σας προσφέρει είναι ατελείωτες.

Μπορεί να σας ειδοποιήσει, για παράδειγμα, ότι έχετε ξεχάσει τα φώτα αναμμένα σπίτι σας ή τη θέρμανση, ότι κάποιος μετακίνησε από τη θέση του ένα αγαπημένο σας αντικείμενο (ή προσπαθεί να το κλέψει), ακόμη και να ελέγξετε πού είναι το... κατοικίδιό σας τοποθετώντας του ένα Bluetooth tag.

To Ninja Sphere έχει μπει για χρηματοδότηση στο Kickstarter, κερδίζοντας σύντομα πολύ περισσότερα από τα χρήματα που ζήτησε. Και πέρα από ότι συνεργάζεται με κάθε Bluetooth Low Energy Tag που μπορεί να έχετε, σας δίνει περισσότερες επιλογές, καθώς και δυνατότητες «αντίδρασης» σε περιστατικά που μπορεί να εντοπίσει στο σπίτι σας.

Αν για παράδειγμα, διαπιστώσετε ότι το αγαπημένο σας mp3 player έχει μετακινηθεί από τη θέση του, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε μία κάμερα που μπορεί να έχετε συνδεδεμένη στο δωμάτιό σας, ώστε να δείτε αν το έχει «δανειστεί» ο αδερφός σας ή συμβαίνει κάτι άλλο.

Η συσκευή είναι open source, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να συνεργαστεί και με επιπλέον συσκευές.

Αρχικά, λειτουργεί με τη βοήθεια μίας εφαρμογής, αυτό ωστόσο, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ninja Sphere, θα αλλάξει σύντομα, ώστε αυτή να είναι απαραίτητη μόνο στην αρχική εγκατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.