Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη ενόψει Πρωτοχρονιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναυλίες και προβολές ταινιών στο κέντρο της πόλης.

Εορταστικές εκδηλώσεις στις δημοτικές του κοινότητες διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με τίτλο: «Αποχαιρετώντας το 2013». Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που θα γίνει στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής 27ης Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ θα ψάλει τα κάλαντα στις αρχές της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στη δεύτερη Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στις 29 Δεκεμβρίου από τις 12:00 ως τις 13:00 μεσημέρι με θέμα «Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας» με τη χορωδία των φίλων του Βυζαντινού Μουσείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου στις 11:30 σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα VIP του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Στην τέταρτη Δημοτική Κοινότητα η Κινηματογραφική Λέσχη Τούμπας έχει προγραμματίσει για τις ημέρες των γιορτών μια σειρά προβολών για μεγάλους και παιδιά, αλλά και μια ειδική δράση - ημερίδα δημιουργικού εργαστηρίου. Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας του Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή δράση, σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το δημιουργικό εργαστήριο «Creative Children Workshop» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών. Μετά το τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στους γονείς τους αλλά και στους προσκεκλημένους, μία ταινία μικρού μήκους (τεσσάρων λεπτών), μία μικρή θεατρική παράσταση (5 λεπτών) και ένα χριστουγεννιάτικο χορευτικό (3 λεπτών).

Στην πέμπτη Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση ενόψει της Πρωτοχρονιάς την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Β. Όλγας-25η Μαρτίου), με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Μουσικές Υποθέσεις», που συμμετέχει εθελοντικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.