Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η πρόταση που διχάζει τους γιατρούς - Σε διαθεσιμότητα 10.000

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά τη νέα πρόταση του υπουργείου Υγείας. Ο Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι θα δοθεί σε όλους τους υπηρετούντες δυνατότητα να παραμείνουν στο σύστημα, με δύο επιλογές:

Ως γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΥ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να προσκομίσουν σχετικό έγγραφο από την εφορία, έπειτα από αυστηρό έλεγχο.

Σε όσους δεν θέλουν να κλείσουν τα ιατρεία, θα δοθεί η δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ως ελεύθεροι επαγγελματίες - πάροχοι του Οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των 10.000 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, μαζί με τους γιατρούς, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να γίνει η μετάβαση στο νέο σύστημα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η διάρκεια παραμονής στη διαθεσιμότητα θα κυμανθεί από 15 έως 25 μέρες.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα παρουσιαστεί και το πόρισμα για τις δομές και το προσωπικό του νέου ΕΟΠΥΥ, το οποίο παραδόθηκε χθες στον υπουργό Υγείας.

Η πρόταση Γεωργιάδη δίχασε τους γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 25 Νοεμβρίου. Οι πιο μετριοπαθείς έκαναν χθες λόγο για αναστολή των κινητοποιήσεων. Οι περισσότεροι πρόεδροι Συλλόγων, ωστόσο, θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου, πριν προχωρήσουν σε «ανακωχή».

Οι πιο σκληροπυρηνικοί τονίζουν ότι δεν επήλθε καμία συμφωνία με τον υπουργό, καθώς δεν τους επιδόθηκε καμία πρόταση. Εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τον χρόνο παραμονής στη διαθεσιμότητα και την οικονομική δυνατότητα να δοθούν -λόγω ηλικίας- μισθοί διευθυντή ΕΣΥ σε όσους επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.