Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σκληραίνει η αντιπαράθεση γιατρών και υπουργείου Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κορυφώνεται η σύγκρουση ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και στους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς τα πολυϊατρεία είναι κλειστά και δεν μπορούν ούτε να γράψουν φάρμακα αλλά ούτε και να πάρουν συνταγές.

Το υπουργείο έχει καταστήσει σαφές ότι η αναδιάρθρωση του οργανισμού θα προχωρήσει, ενώ χαρακτηρίζει ειλημμένη την απόφαση για διακοπή των συμβάσεων με τους περίπου 1.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν και ιδιωτικά ιατρεία. Το γεγονός ότι η αντιπαράθεση των δύο πλευρών για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις έχει φτάσει στα άκρα φάνηκε και από τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Για διάλογο η πόρτα είναι ανοιχτή. Όμως όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί», διεμήνυσε.

Στα άκρα η σύγκρουση για τον ΕΟΠΥΥ

Το υπουργείο σχεδιάζει την αύξηση των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς αλλά και την αύξηση του ανώτατου ορίου για τις επισκέψεις που καλύπτει ο οργανισμός για τους ασφαλισμένους από 200 σε 400. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι υπάρχει και το σενάριο του ξαφνικού θανάτου, δηλαδή λύση σαν και αυτή που επιλέχθηκε για την ΕΡΤ, με λουκέτο και απολύσεις για το σύνολο των περίπου 10.000 εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και ανακοίνωσαν ότι το «λουκέτο» στα πολυϊατρεία θα συνεχιστεί για ακόμη δύο εβδομάδες, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ επιτέθηκε στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα – ο οποίος ανέφερε το σχέδιο για την διακοπή των συμβάσεων όσων απεργούν και παράλληλα διατηρούν ανοικτά τα ιδιωτικά ιατρεία τους – και αναρωτήθηκε «γιατί τα πανάκριβα μηχανήματα στις δημόσιες μονάδες των πολυϊατρείων είναι κλειστά, με αποτέλεσμα ασφαλιστικά κεφάλαια καθημερινά να μετακινούνται στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα και ο ασφαλισμένος να πληρώνει από την τσέπη του».

Χθες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μαζί με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.