Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Tips για να ξεχωρίσετε σε συνέντευξη εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το να βρει κάποιος δουλειά είναι δύσκολο, πόσω μάλλον, όταν πρέπει να περάσεις πρώτα από συνέντευξη.

Για όλους εσάς, λοιπόν, και, ειδικά, για τους… πρωτάρηδες, το metrogreece.gr έχει μερικά tips, για να έρθετε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα (την πρόσληψη):

Προετοιμαστείτε. Όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πάρετε τη δουλειά. Φυσικά, θα πρέπει να ξέρετε απ’ έξω το βιογραφικό σας και να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για κάθε κομμάτι του. Καλό θα ήταν να έχετε ενημερωθεί για την εταιρεία και το έργο της.

Το σημαντικότερο κομμάτι είναι να έχετε σκεφτεί πως συνδέονται τα δικά σας προσόντα και η προηγούμενη εμπειρία σας με τις απαιτήσεις της δουλειάς που θέλετε να αναλάβετε, αλλά και να είστε έτοιμοι να μιλήσετε γι αυτό.

Προσέξτε πως θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική.

Απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο για μία καλή παρουσίαση είναι να είστε στην ώρα σας στο μέρος που πρέπει.

Φροντίστε να κλείσετε το κινητό σας, για να μην έχετε απότομες διακοπές της συζήτησης. Χαιρετίστε με μία δυνατή χειραψία (δείχνει ένα άτομο με αυτοπεποίθηση) και αντιμετωπίστε τη συνέντευξη θετικά και με ενδιαφέρον.

Δείξτε ότι έχετε αντίληψη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δώστε προσοχή σε αυτά που σας λένε.

Δείξτε ότι είστε καλός ακροατής. Μην βιάζεστε να απαντήσετε. Αν χρειαστεί, κάντε και διευκρινιστικές ερωτήσεις. Φροντίστε να ακούγεστε σίγουροι για τον εαυτό σας και για αυτά που λέτε. Το σημαντικό είναι να αποδείξετε με παραδείγματα ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να φέρετε αποτελέσματα.

Και θυμηθείτε: Οι άνθρωποι που σας παίρνουν τη συνέντευξη, δεν θέλουν να αποτύχετε, αλλά θέλουν να τους αποδείξετε ότι μπορείτε να πετύχετε.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.