Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Οι ξενιτεμένοι Χιώτες δεν ξεχνούν την πατρίδα τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωσαν χρήματα για την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του νησιού.

Οι Χιώτες που έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία για μια καλύτερη ζωή δεν ξεχνούν ποτέ την πατρίδα τους και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή, όπως το ακανθώδες θέμα της πυροπροστασίας του νησιού.

Το βόρειο κομμάτι της Χίου, που είναι και το πιο πράσινο του νησιού, έχει αρκετές φορές στο παρελθόν αποτεφρωθεί και οι ξενιτεμένοι Χιώτες τρέμουν συχνά στην ιδέα να επαναληφθεί μια πυρκαγιά που θα κάψει ότι έχει απομείνει.

Ήδη για την προστασία της πανέμορφης φύσης της βόρειας Χίου έχει συσταθεί και Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης με έδρα τον Κέραμο και τα Αγιάσματα. Το έργο της ομάδας αυτής αποφάσισαν να συνδράμουν και τα Χιώτικα σωματεία της Αυστραλίας.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Παγχιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Παντελή Κολοκυθά και των προέδρων των Χιώτικων Σωματείων Βικτώριας, Γεωργίου Κολύβα, Νότιας Αυστραλίας, Μιχάλη Ψαρρού και Κουίνσλάνδης, Κυριάκου Κόννια και με τη γενναιόδωρη προσφορά των μελών τους συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό το οποίο προσφέρθηκε στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας για την αγορά πυροσβεστικού οχήματος.

Με ευχαριστήρια επιστολή της η Πυροσβεστική Ομάδα αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη γενναιόδωρη προσφορά σας στην ομάδα μας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε σημαντικά και ενεργά στο έργο που επιτελούμε για την προστασία του τόπου μας, που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό.

«Παράλληλα νοιώθουμε ότι η προσφορά σας, μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Με τέτοιες ενέργειες αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, ενδιαφέρονται και στηρίζουν τον τόπο μας, χωρίς κανένα ιδίων όφελος αλλά επειδή το νοιώθουν και το ποθεί η ψυχή τους. Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.