Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Δωρεά φαρμάκων σε ανασφάλιστους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πρόθεσή του να μην αυξήσει το κράτος, τουλάχιστον άμεσα, τις δημόσιες δομές υγείας, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση, στην οποία ανακοινώθηκε η δωρεά 80.000 φαρμάκων από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τελικά ο ΕΟΠΥΥ θα ανοίξει τέσσερα φαρμακεία για τους ανασφάλιστους, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν είναι ώρα για το κράτος να αυξάνει τις δημόσιες δομές υγείας». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας είναι δύσκολη και κάλεσε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Pfizer Hellas, που δώρισε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ φάρμακα συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν σε περισσότερους από 50.000 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε ότι από την έναρξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το έχουν επισκεφθεί 29.000 ανασφάλιστοι, ενώ απευθύνονται σε αυτό 300 έως 400 ασθενείς καθημερινά. Από αυτούς, όπως είπε ο κ. Πατούλης, το 48% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και το 86% έχασε την ασφαλιστική ικανότητά του τα τελευταία τρία χρόνια. Σημειώνεται, επίσης, ότι 8 στα 10 παιδιά που επισκέφθηκαν το ιατρείο το έκαναν για να εμβολιαστούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.