Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αναδρομικές περικοπές...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απίστευτες είναι οι δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών για να αιτιολογήσουν ότι πληρώνονται κανονικά παρά το γεγονός ότι διανύουν την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με κυριότερο αυτό της απιστίας στην υπηρεσία. Η έρευνα αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων υποστηρίζει ότι η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες των δυο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα έπρεπε να προχωρήσουν στην περικοπή των αποδοχών για τις ημέρες της απεργίας είναι... κλειστές λόγω των κινητοποιήσεων και δεν μπορούν να στείλουν τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης προανήγγειλε χθες περικοπές εκ των υστέρων και αναδρομικά για τους μισθούς των απεργών υπαλλήλων, ζητώντας εγγράφως από τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Αντίστοιχες ενέργειες ζήτησε και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το έγγραφο που απέστειλε πριν από 14 ημέρες και ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος προς το πανεπιστήμιο Αθηνών στο υπογράμμιζε «την υποχρέωση των υπηρεσιών του ιδρύματός σας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4024/2012 και του αρ. 43 του Υπαλληλικού Κώδικα για την περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων σε περίπτωση μή παροχής εργασίας. Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω και την ενημέρωση της υπηρεσίας μας ως προς το εάν έχουν γίνει οι αντίστοιχες περικοπές».

Πριν από 12 ημέρες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε στείλει επιστολή στις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων όπου οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν με την οποία τους ζητούσε να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να διακοπεί η μισθοδοσία όσων υπαλλήλων απεργούν.

Οι πρυτάνεις δεν απάντησαν, αλλά φαίνεται ότι τηρούν την ίδια στάση με το υπουργείο Παιδείας διαμηνύοντας ότι όσοι πληρώθηκαν ενώ απεργούσαν θα υποστούν τις ανάλογες περικοπές το επόμενο διάστημα.

Είναι πάντως γεγονός ότι η πλευρά η πολιτείας δεν μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά στο ζήτημα αυτό, καθώς το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων θέτει φραγμούς.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.