Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Μείωση ποινών για τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Ντουζόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγανακτισμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου Αυστραλού.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι γονείς του αδικοχαμένου Ντουζόν Ζαμίτ, για την απόφαση του Εφετείου για τη μείωση των ποινών των ανθρώπων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο το νεαρό Αυστραλό, πριν από πέντε χρόνια στη Μύκονο.

«Αισθανόμαστε ότι μας αρνούνται τα δικαιώματά μας. Και θα εμφανιστούμε στον Άρειο Πάγο. Θα εξετάσουμε τα έγγραφα από τη Σύρο και θα ζητήσουμε αίτηση αναίρεσης της απόφασης για αυτό που έκαναν στην οικογένειά μας. Και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας για να πάμε στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο», τονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντουζόν.

Να σημειώσουμε, ότι στο εδώλιο του Εφετείου κάθισαν ο υπάλληλος του μπαρ, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 έτη και έξι μήνες φυλάκιση, καθώς και δύο ακόμη υπάλληλοι του κέντρου διασκέδασης με ποινές 8 ετών και 3 μηνών και 7,5 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, ο δεύτερος σε 5 έτη και 2 μήνες, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος σε 4 έτη και 11 μήνες.



Να σημειώσουμε ότι, για τους δύο τελευταίους κατηγορούμενους η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, έναντι 5 ευρώ την ημέρα, και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο πρώτος επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.



Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, μετά το θάνατο του παιδιού τους, οι γονείς του αδικοχαμένου Ντουζόν είχαν επιδείξει απίστευτο μεγαλείο ψυχής, παίρνοντας την απόφαση να δωρίσουν, παρά τη θλίψη τους, τα όργανα του γιου τους για μεταμόσχευση.

Ένας από τους λήπτες των οργάνων του Ντουζόν ήταν και ο δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, που από το 2008 ζει με την καρδιά του νεαρού Αυστραλού. Ηταν μάλιστα τόσο μεγάλο το δέσιμο που αναπτύχθηκε μεταξύ του έλληνα δημοσιογράφου και του πατέρα του νεαρού, που ο κύριος Ζάμιτ ήταν και κουμπάρος στο γάμο του Κώστα Γρίμπιλα με τη σύζυγό του.



Μετά το γάμο τους, και ενώ ο Κώστας Γρίμπιλας και η σύζυγός του περίμεναν το πρώτο τους παιδί, υποσχέθηκαν στον κουμπάρο τους και πατέρα του Ντουζόν να δώσουν το όνομα του αδικοχαμένου νεαρού στο πρώτο τους παιδί, αν αυτό ήταν αγοράκι, δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη τους.



Τραγική ειρωνεία! Το ζευγάρι έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που δυστυχώς πέθανε αιφνιδιαστικά μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο σε ηλικία μόλις 9 μηνών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.